4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Kadınlara 16 bin TL mikro kredi

KADINLARA MİKRO KREDİ

Samsun İl Özel İdaresi tarafından başlatılan, dar gelirli kadınlarını daha üretken hale getirme yönünde Mikro Kredi Projesi kapsamında 20 bayana 16 bin TL destek sağlandı.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, İl Özel İdare Genel Sekreteri Arslan Karanfil'in katılımıyla İl Özel İdaresi Eğitim ve Kültür Salonu'nda yapılan törenle girişimci bayanlara kredileri çekleri verildi.

Bayanlara hitaben konuşma yapan Vali Hüseyin Aksoy, 2009 yılı Nisan ayında başlatılan olan Mikro Kredi Projesi'yle, aradan geçen süreçte hızlı bir gelişme sağlanarak 460 kadının mikro kredi desteği alması sağlandığını söyledi. Mikro Kredi Projesi'nin beklenenin üzerinde talep gördüğünü, bugüne kadar geri ödemelerin de dahil yaklaşık 519 bin TL kredi verildiğini belirten Vali Aksoy, yeni başvuruların değerlendirme sürecinin devam ettiğini kaydetti. Aksoy, "Mikro kredi, iş yapma fikri olup, gelir getirici bir faaliyette bulunmak üzere, küçük bir başlangıç sermayesine ihtiyacı olan yoksullara imkan verilmesi anlamına gelmektedir. İlk kez kredi talebinde bulunan kişiler için başlangıçta 700 TL'ye kadar kredi verilmektedir. Kredi alanların bu kredileri çok küçük taksitler halinde geri ödüyorlar ve ikinci kez kredi talep ettiklerinde de bu oran artırılmaktadır" dedi.

Aksoy, 2010 yılında 50 bin TL ödenek tahsis edildiğini, 2011 yılında da 100 bin TL ödenek ayrıldığını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2010 Cuma 17:38:03
Güncelleme :10 Aralık 2010 Cuma 18:00:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?