2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kadınlara nikah uyarısı

Samsun Müftülüğü Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu sorumlusu Havva Arslan, bayanlara resmi nikah olmadan dini nikah kıydırmamaları uyarısında bulundu.

Samsun İl Müftülüğü ve Anadolu Gençlik Derneği Hanımlar Komisyonu'nun işbirliğiyle 'Aile ve Gençliğin Korunması' konulu bir sempozyum düzenlendi. İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen sempozyumda konuşan Müftülük Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu sorumlusu Havva Arslan, dini nikahla yapılan evliliklerin getirdiği büyük sıkıntılarla ilgili kendilerine çok sayıda soruların geldiğini söyledi.

Gençlerin ve ailelerin dini nikah konusunu gündeme getirmek yerine resmi nikah yapılmasının öncelikli olması gerektiğinin altını çizen Arslan, "Ayrıca en çok mağdur olan insanların resmi nikah yapmayıp sadece dini nikah yapan kişiler olduğunu görüyoruz. Evlilik veya bir beraberlik yaşayan insanların sıkıntıları bu konuda had safhada. Gözyaşlarıyla gelen insanları çok gördüm. Yapılan yanlışların sıkıntılarını hayatın sonuna kadar insanların çekebileceği bir ortam yaşatılmaması için önce resmi nikah, ardından dini nikah kıydırılmalı. Türkiye'de resmi nikah olmadan dini nikah kıydırmak yasaktır. Kıyan kişi sorumludur ve suçludur. Hiçbir bayan resmi nikahı olmadan asla dini nikahını kıydırmasın. Ailenizle birlikte düğününüz olsa bile resmi nikahınız olmadığı takdirde bayanların kendilerini koruması ve evlenmemesi gerekmektedir. Yoksa ilerde çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalabilirler" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 23:34:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?