4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Kadrosuz sağlık çalışanlarına müjde

KADROSUZ SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MÜJDE

Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Çakar, sağlık çalışanlarını sözleşmeli, vekil, kadrolu gibi sınıf ayırımlarından kurtarmak için hükümete tek tip çalışma sisteme dönüş başvurularını ilettiklerini söyledi.

Sendika çalışmaları kapsamında Samsun'a gelen Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Çakar, OMÜ Tıp Fakültesi Mavi Salon'da sendika üyeleriyle biraraya geldi. Sendika çalışmaları hakkında bilgi veren Mahmut Çakar, yetkili sendika olarak yaptıkları görüşmeler hakkında bilgi verdi.

Maliye Başkanı Mehmet Şimşek ile yaptıkları görüşme hakkında bilgi veren Mahmut Çakar, sağlık çalışanlarının en büyük sorunlarından biri olan özlük hakları ve kadro taleplerinin hükümete iletildiğini söyledi.

Sağlık çalışanlarının mutlaka kademeli olarak kadroya geçirilmesi gerektiğini Bakan Şimşek'e ilettiklerini ve konunun önemini dile getirdiklerini ifade eden Çakar, "Kadrolu memurun yanında 4-B, 4924, vekil ebe/hemşire gibi adlar altında yapılan ayrımcılık, çalışma barışı, iş huzuru ve motivasyonunu bozan en önemli sorunlardan biridir. Sağlıkta eşit ve adil haklar için kadro istiyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde aynı işi yapan ama farklı özlük haklarına sahip personel uygulaması yok. Tek tip çalışma

uygulamasına geçiş işin taleplerimizi ilettik" dedi.

Memurlara giyim yardımı adı altında verilen yardımların nakde çevrildiğini belirten Çakar, "Eski uygulamada bir firma ile anlaşılıyordu, alışveriş çeki veriliyordu, mağazaya gidildiğinde, 5 liralık giysiyi 50 liraya verip gönderiyorlardı. Bu sorun giderildi. Giyim yardımları başta olmak üzere yardımlar bundan sonra nakit olarak ödenecek" diye konuştu. Kaçar, Sağlık-Sen olarak 15 mayısta toplu görüşme yerine toplu sözleşme için masaya oturmak istediklerini de sözlerine ekledi.

KADROSUZ SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MÜJDE
İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2010 Perşembe 15:28:05
Güncelleme :1 Nisan 2010 Perşembe 15:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?