6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kahin gibi diş hekimi!

Samsunlu diş hekimi Bilgin Bilgili, 2003 yılında yazdığı kitabında günümüzde yaşanan ve dünyayı saran ekonomik krizi önceden haber verdi.


Samsun'da diş hekimi olan Bilgin Bilgili, ekonomi üzerine yaptığı araştırma sonucunda 2003 yılında "Nasıl olur? 11 Eylül'ü Haber Verdim" kitabıyla 11 Eylül ve sonrasında yaşanacak ekonomik krizin dünyayı nasıl saracağı, altında yatan gerçekler, dünyanın nasıl bir finanssal yapıya kavuşacağı, hangi sektörlerin batma noktasına geleceği, krizin sanal bir kriz olduğu gibi konulara dikkat çekti.

5 yıl önce Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, istihbarat birimleri, ilgili kamu kuruluşları gibi birçok yere kitabını gönderen diş hekimi, sanal kriz çıkacağı, yeni bir finans siteminin hazırlanacağı uyarılarında bulunduğunu öne sürdü.


Ekonomi ve dünya üzerinde yaşanan gelişmelere yönelik uzun bir araştırma yaptığını ifade eden diş hekimi Bilgin Bilgili, 5 yıl önce günümüzde yaşanan gelişmelerin gerçekleşeceğine madde madde dikkat çektiğini vurguladı.


Kitabın amacının insanları uyarmak olduğunu, krizin arkasında bugünkü finanssal sistemin arkasındaki oyuncular olduğunu, ABD'nin dahi tek başına gücünün yetmeyeceğini ifade eden Bilgili, "Bence olaylar zincirinin en önemli halkaları, artan doğal afetlerin dünya çapında para krizlerine yol açma ihtimali oluşturuyor. İklim değişimlerinin etkileri ortaya çıkmadan önce, finanssal değişimin suni yöntemlerle yapılacağını düşünüyordum. Bu kiriz sisteme bir aşı oldu.

İlklim değişiminin etkileriyle baş etmekte çok büyük zaaflar içeren ülkeler, bankacılık ve sigortacılık sektörlerinin tamamen değişmesi gerektiğini gördü. Yeni kuracakları finanssal sistemin arkasında altın olacaktır. 1 ons altının fiyatı 2003 yılında 270 dolardı, şimdi 5 yıl içinde 4'e katladı. Buna kitabımda yer verdim. 2 hafta içinde 2 bin dolara çıkarsa kimse şaşırmasın" dedi.


Bilgileri derlediğinde aslında 11 Eylül'ü de gördüğü fark ettiğini belirten diş hekimi, devam eden süreçte Euro para biriminden vazgeçilmek zorunda kalınacağını, tek bir para birime geçilmenin intihar olduğunun anlaşılacağına dikkat çekti. Yaşananların '1. Dünya Kaosu' olduğunu kitabında da tanımladığını ve kapağında yer aldığını ifade eden Bilgili, büyük zaaflarla dolu finanssal sistemin değiştirilmeye çalışıldığını, uluslararası para sisteminin altına endeksleneceğini ileri sürdü.

İha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 15:21:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?