4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Kalbi başka bedende atacak

KALBİ BAŞKA BEDENDE ATACAK

Samsun'da beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 42 yaşındaki marketçi, organlarıyla 4 kişiye hayat verdi. Özkan Kuru'nun kalbi uçakla İstanbul'a, karaciğeri ve bir böbreği Erzurum'a gönderilirken, diğer böbreği ise Samsun'da organ bekleyen bir hastaya nakledilecek.

Samsun'un İlkadım ilçesi Unkapanı Mahallesi'nde kardeşleriyle birlikte market işleten Özkan Kuru (42), yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması sonucu Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin ölümü gerçekleşen Özkan Kuru'nun ailesi organ bağışında bulunmaya karar verdi.

Ulusal Organ Nakli Koordinasyon Merkezi ve Samsun Organ Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi'nin koordinasyonuyla Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden gelen Doç. Dr. Bülent Aydınlı ile Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Kalp Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Yüksel Beşir, sabaha karşı Özkan Kuru'nun kalbini, böbreklerini ve karaciğerini aldı. Kuru'nun kalbi uçakla İstanbul'a, karaciğeri ve bir böbreği Erzurum'a gönderilirken, diğer böbreği ise Samsun'da organ bekleyen bir hastaya nakledilecek.

Samsun Organ Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Dr. Settar Ekinci, organ bağışında bulunan aileye teşekkür etti. Dr. Ekinci, "Beyin ölümü gerçekleşen Özkan Kuru'dan alınan kalp İstanbul Kartal Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, böbreklerden biri ve karaciğer Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne ve diğer böbrek ise Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde organ bekleyen hastalara nakil için gönderildi. Kuru ailesine örnek davranışlarından dolayı

teşekkür ediyorum" dedi.

Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Mustafa Sarılar, Özkan Kuru'nun organının bağışlanmasında annesi Refiye Kuru'nun büyük katkısının olduğunu ifade ederek, "Bir anne için yapabileceği en uçtaki bağış oldu. Evladının tıbbi olarak yapılacak bir şeyi olmayınca bağışta bulunmaya karar verdi. Organ bağışında bulunulan hastalar adına tüm Kuru ailesine ve özellikle Refiye Kuru'ya teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Öte yandan, ailesi tarafından organları bağışlanan Özkan Kuru'nun amcasının böbrek hastası olduğu, uzun yıllar diyalize girdiği ve kendisine nakledilecek böbrek bulunmadığı ve hayatını kaybettiği, ailenin ise "başka kimseler ölmesin" diyerek bağışta bulunduğu öğrenildi.

KALBİ BAŞKA BEDENDE ATACAK
KALBİ BAŞKA BEDENDE ATACAK
KALBİ BAŞKA BEDENDE ATACAK
KALBİ BAŞKA BEDENDE ATACAK
KALBİ BAŞKA BEDENDE ATACAK
KALBİ BAŞKA BEDENDE ATACAK
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 10:00:00
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 13:11:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?