6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kaldırım, Gazi'deki değişimi anlattı

Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, “3 belediyenin birleşmesi sonucu oluşacak ilçemizin daha sağlam temellere oturması için son 1 yılımızı iyi şekilde değerlendireceğiz” dedi.


Görev süresince yaptıkları çalışmaları değerlendiren ve görüşünü açıklayan Başkan Süleyman Kaldırım, göreve geldikleri ilk günden itibaren beldede yaşayan her kesimden vatandaşı yakından ilgilendiren projeleri hayata geçirdiklerini, kültürel, sosyal, istihdama yönelik projelerin merkezi haline geldiklerini belirtti. "Önce İnsan" düşüncesinden hareket ettiklerini ve belediye-vatandaş işbirliğinin en güzel örneklerini 4 yıl boyunca sergilediklerini dile getiren Başkan Kaldırım, "170 bin nüfuslu dev bir beldeye hizmet etmenin sorumluluğu çok farklı. Göreve geldiğimizde öncelikle sorunların tespitini gerçekleştirdik. İşsizlik, önümüzde büyük bir sorundu. Bu sorunun giderilmesi için önceliği Gazi Meslek Edindirme Kursları'na (GAMEK) verdik. Bu kurslarımızda yüzlerce genci meslek ve iş sahibi yaptık. Kurslarımızdan mezun olan gençlerimizin bir kısmı kendi işlerini kurarak, birçok gencimizi istihdama kazandırdı. Öte yandan kurulan koordinasyon merkezleriyle başta özürlülerimiz olmak üzere, gençlerimizi, kadınlarımızı aynı çatı altında birlik içerisinde sosyal faaliyetler içerisine çektik" diye konuştu.


"Geri Kazanım Projesi (GEKAP), 72 Saatte 1 Mahalle, Derebahçe Spor Tesisleri, Aflat Plenti, Toplu Konut, Gazi Dershanesi, Bizim Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi projeleri"ni örnek veren Kaldırım, "Daha nice projeler hazırlanıyoruz. Bu projelerimiz ve kaliteli belediyecilik anlayışımız bize beraberinde Karadeniz Bölgesi'nin ilk İSO 9000 Kalite Belgeli belediyesi olma gururunu da getirdi" şeklinde konuştu.

“ÇALIŞMALARIMIZ HEP ÖDÜLLENDİRİLDİ”
Yapılan düzenlemelerin öncesinde Karadeniz Bölgesi’nin en büyük beldesi olma özelliğini taşıdıklarını ve bu sorumluluktan hareketle hizmet süreçlerini dolu dolu geçirdiklerinin altını çizen Başkan Kaldırım, birçok ödülle süsledikleri çalışmalarıyla Türkiye'nin önemli belediyelerinden biri haline geldiklerini kaydetti. Görev sürelerinin ikinci yılında ‘tanıtım ve halka ilişkiler dalı’nda Türkiye'nin en iyi belediyesi seçildiklerini, üçüncü yılda ise 'en iyi belde belediyesi' seçildiklerini ifade eden Başkan Kaldırım, farklı projeler için de Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ödüllendirildiklerini vurguladı. Başkan Kaldırım, şunları söyledi: "Hizmetlerimizde belde halkından aldığımız desteğin yanı sıra birçok farklı dalda aldığımız ödüller de bizi daha iyi hizmet için teşvik etti. Önümüzde 1 sene gibi büyük bir zaman var. Bu zaman dilimine yepyeni projeleri de sığdıracağız.”

“GAZİ SÜREKLİ MERKEZ OLDU”
Son uygulamanın ardından belde sınırlarının daha da genişleyerek 300 binden fazla nüfuslu bir ilçe haline geleceğine de değinen Başkan Kaldırım, seçimlerin ardından sorumlulukların daha da artacağına dikkat çekti. Kaldırım, şöyle devam etti: "Önümüzdeki yerel seçimlerin ardından Gazi Beldesi, İlkadım Beldesi ve Yeşilkent Beldesi olarak 3 belediyenin birleşmesi sonucu İlkadım İlçe Belediyesi olarak yolumuza devam edeceğiz. 3 belediyenin birleşmesi sonucu oluşacak ilçemizin daha sağlam temellere oturması için son bir yılımızı iyi şekilde değerlendireceğiz. Oluşturulmasına karar verilen İlkadım ilçesinin büyük bir kısmını Gazi beldesinin oluşturduğunu düşünecek olursak, son 4 senede ilçe gibi yönetilen beldemizin aslında bu duruma uzun zamandır hazır olduğunu açıkça anlıyoruz."
Kaldırım, “yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” düşüncesiyle hareket ederek, çalışmaları aralıksız sürdürmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 03:38:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?