2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kaldırım Başbakan'ı örnek alıyor

Gazi Belediye Başkanı ve AK Parti İlkadım İlçe Belediye Başkan Adayı Süleyman Kaldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki çalışmaları hala unutulmayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı örnek aldıklarını söyledi.
AK Parti Kadıköy Mahallesi Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışına AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Gazi Belediye Başkanı ve AK Parti İlkadım İlçe Belediye Başkan Adayı Süleyman Kaldırım, AK Parti İl Başkanı Ali Akyüz, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz ve 100'lerce vatandaş katıldı.
Açılış öncesi yaptığı konuşmada, hizmetlerle dolu 5 yılı geride bırakmanın gururunu yaşadığını söyleyen Başkan Kaldırım, aynı gururu İlkadım ilçesinde de yaşayacaklarını kaydetti. Belediyelerin hizmet eşitliğini sağlayabilmesi adına çok önemli bir model olduklarına dikkat çeken Başkan Kaldırım, "Kendi isteklerimizden hareketle değil, vatandaşlarımızın eksiklerinden ve ihtiyaçlarından hareketle hayata geçirdiğimiz projeler ortada. Hizmet bizim işimiz, çalışmak bizim işimiz. Hiç çalışanla çalışmayan bir olur mu? Olmaz. Bizim farkımızda burada ortaya çıkıyor" dedi.


Gazi Belediyesi olarak 60 milyon TL'lik dev yatırımların büyük özveriler sonucu ortaya çıktığını da kaydeden Başkan Kaldırım, "19.5 milyon TL borçla devraldık biz bu belediyeyi. Kayıp yılların telafisi için de büyük mücadele verdik. Bir taraftan borçları ödedik, 6 milyon TL'ye kadar düşürdük. Diğer taraftan da kimilerinin hayallerinde bile göremeyecekleri 60 milyon TL'lik dev projeleri halkımızla buluşturduk. Bütün bu başarılı çalışmalarımızda kendimize örnek aldığımız önemli bir yerel yönetici var, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleştirdiği çalışmaları hala unutulmayan, Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Onun modelini yansıttığımız Gazi'de nasıl başarılı olduysak, İlkadım'da da aynı başarıyı sağlayacağız" diye konuştu.


"İÇLERİNDEKİ HİZMET AŞKI DEĞİL, KOLTUK AŞKI"
Başkan Süleyman Kaldırım'ın ardından vatandaşlara bu kez AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni seslendi. Geçtiğimiz 5 yıllık çalışmaların önemine değinerek başladığı konuşmasında yerel yöneticiliğin zor olduğuna değinen Milletvekili Yeni, "Yıllarca üretemeyen, hizmet veremeyenler son 5 yıla bakınca AK kadroların hayata geçirdikleri çalışmaları yapabileceklerini sanıyorlar. Bu mümkün değil. 28 Mart 2004 seçimlerinde de konuştular, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde konuştular. Halk her defasında cevaplarını verdi ama nafile. İçlerindeki hizmet aşkı değil bitmek bilmeyen koltuk aşkı var. Biz hizmet konuşurken laf üretenlere cevabı verme tarihi 29 Mart 2009 seçimleridir. Sandıklar açıldıkça yüzlerinin rengi değişecek, 'ampul'ün ışığıyla yüzleri aydınlanacak" şeklinde konuştu.


"İLKADIM REKORA KOŞUYOR"
Konuşması uzun süre alkışlanan Milletvekili Yeni'nin ardından mahalle sakinlerine seslenen AK Parti İl Başkanı Ali Akyüz, AK Parti'li belediyelerin ortaya koydukları çalışmaların önemine değindi. Samsun'un genelinde yaşanan büyük değişime ve gelişime AK kadroların damgasını vurduğunu ifade eden Başkan Akyüz, "Daha yapacak çok işimiz var. Halkıyla kucaklaşmış, beraber yönetim anlayışını benimsetmiş olan belediyelerimizin çalışmalarındaki başarıları heyecanla izleyen vatandaşlarımız seçimlerde büyük bir rekora imza atacak. Bu rekorlardan birini de İlkadım ilçesinde hep beraber yaşayacağız" diye konuştu. Daha sonra kalabalığa seslenen AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz'ın konuşmalarının ardından açılış gerçekleşti. Yoğun katılımın yaşandığı açılışa yapılan tezahüratlar ve dinmek bilmeyen alkışlar damgasını vurdu.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 12:04:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?