4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Kaldırıma kırmızı çizgi

KALDIRIMA KIRMIZI ÇİZGİ

Samsun'un İlkadım ilçesinde kaldırım işgalinin mesafesi asgari 30 cm olarak belirlendi, kırmızı çizgiyi aşanlara kapatmaya varan ağır cezalar kesilecek.

Fatih Sultan Mehmet Caddesi esnafı düzenlediği kahvaltıda İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ile bir araya geldi. Kahvaltıda Başkan Demirtaş'ın yanı sıra MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Samsun Hazır Elbiseciler ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ahmet Akbaş, Pazar Mahallesi Muhtarı Necati Akman, meclis üyeliri ve vatandaşlar katıldı.

Sorunlarını yerinde anlatmak, sıfır kaldırım işgali ile ilgili düşüncelerini, fikirlerimizi paylaşmak için böyle bir ortamı hazırladıklarını ifade eden Samsun Hazır Elbiseciler ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ahmet Akbaş, “Sıfır kaldırım işgali çalışmaları ile ilgili çok sıkıntılar yaşadık. Belediye Başkanımızla işgal çalışması ile ilgili bundan 15 gün önce bir araya geldik. Bazı önerilerimizi anlattık. İnşallah bu önerilerimizi hayata geçirirsek sıkıntılarımızı aşacağız. Esnafımız bu uygulama nedeniyle karşı karşıya geldi. Ekonomik sıkıntılar içersinde boğuşan esnafımız bu sıfır işgal uygulaması daha kötü günler yaşadı. Başkanımız inşallah bu konuda gereken desteği bize sağlayacak. Bu sıkıntıları inşallah bertaraf edeceğiz. Kaldırım işgali için asgari 30 cm istiyoruz. Kaldırımlara kırmızı çizgi çekelim. Bu çizgiyi ihlal eden esnafımızı, zabıta fotoğraflayıp cezasını yazsın. Hiçbir esnafımız da buna itiraz edemez. İtiraz eden esnafımızın da oda olarak yanında olmayız” dedi.

ÇİZGİYİ AŞAN ESNAFA CEZA

“Kaldırım işgali uygulaması ile ilgili gayemiz, esnafımızın daha çok para kazanmasıydı” diyen Başkan Necattin Demirtaş, “Ben hala da böyle olduğuna inanıyorum. Esnafımız, geçmişten gelen uygulama sebebiyle maalesef bizimle yanı fikirde değil. Bu sıfır işgal uygulaması ile ilgili ilçemizde hiçbir esnafımıza ayrım yapmadık, tolerans tanımadık. Sokağa inen mal kalitesiz ve ucuzdur. Halkımız tarafından da böyle algılanmaktadır. Biz bu uygulama ile dükkan içersindeki malınızın daha kaliteli olduğu imajını vermek istedik. Diğer taraftan da kaldırımların yayalara ait olduğu bilincini anlatmak, vatandaşımızın kaldırımlarda rahat bir şekilde yürüyerek alışveriş yapmasını sağlamak istedik. Oda başkanımızın bizden istediği talebi uygulayacağız. Çizgilerimizi çizeceğiz. Çizgi dışına çıkanlara ağır müeyyideler uygulayacağız. Sadece para cezası değil, iş yeri kapatmaya kadar cezalar uygulayacağız. Kavga ederek esnafımız biz de karşımıza almak istemiyoruz. Bizim dönemimizde söylediğimiz ne varsa hepsi uygulanacak. Disiplin için yaptırım şart. Taviz, tavizi doğuruyor. Kurallara samimiyetle uymamız lazım. Bizim kurallarımız, kardeşime de, parti başkanıma da, arkadaşıma da uygulanacak. Kurallar herkese uygulanacak” şeklinde konuştu.

Kaldırım işgal çalışması ile ilgili ortak noktada buluşulması gerektiğinin altını çizen MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, “Ortak akılda, fikirde buluşalım. Hiçbir esnafımızın üzülmesini istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Demirtaş, kahvaltının ardından MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Samsun Hazır Elbiseciler ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ahmet Akbaş, Pazar Mahallesi Muhtarı Necati Akman ile birlikte esnafı iş başında ziyaret etti.

KALDIRIMA KIRMIZI ÇİZGİ
KALDIRIMA KIRMIZI ÇİZGİ
KALDIRIMA KIRMIZI ÇİZGİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2010 Çarşamba 13:36:03
Güncelleme :27 Ekim 2010 Çarşamba 13:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?