2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kalkınma ajansı toplantısı yapıldı

TR 83 Düzey 2 Bölgesi'nde bulunan Amasya, Tokat, Çorum ve Samsun illerini kapsayan Kalkınma Ajansı toplantısında 2009 yılı hedefleri masaya yatırıldı.


Samsun merkezli kurulan Amasya, Çorum ve Tokat illerini kapsayan Kalkınma Ajansı'nın ikinci toplantısı Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında İl Genel Meclisi Encümen Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ajansın kurulduğu iller ölçeğinde kalkınmanın önemli bir alanlarını sürdürebilir kılmak, kaynakları verimli kullanmak, illerin ortaklık içerisinde, işbirliği yapmaları gibi çok önemli yapısal amaçları içerdiğini kaydetti.
Kalkınma kavramının sosyal, ekonomik, kültürel gibi tanımlanabilir değişik başlıklar altında açıklanabileceğini ifade eden Güzeloğlu, ajansın uygulama alanında benimsenmesi ve süreklilik sağlanması gerektiğini belirtti. Ajansın Yönetim Kurulu Toplantısı'nın gerçekleştirildiğini ifade eden Güzeloğlu, "Ajans isim ve ambleminin belirlenmesi, 2009 yılı önceliklerinin tespiti, genel sekreterlik alt yapısının tespiti, personel istihdamı konularını ele alıyoruz" dedi.


100 kişilik danışma kurulu bulunan ajansın her ay düzenli olarak toplanacağı bilgisini veren Güzeloğlu, "4 il, ortak çalışmalar ve projeler üretme noktasında çalışmalar yürütecek. Kalkınma Ajansı'nın gerekli alt yapısı oluşturuldu, kaynaklar sağlandı. 4 ilin eğitim, sağlık, ulaşım ve kültür olmak üzerene her potansiyelinin gelişimi için çalışılacak" dedi.


Toplantıya Amasya Valisi Celalettin Lekesiz, Çorum Valisi Mustafa Toprak, Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, il genel meclisi ve ticaret sanayi odası başkanları katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 17:28:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?