2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kalp hastalarına beslenme uyarısı

KALP HASTALARINA KURBANLIK ET TÜKETİMİ UYARISI

Medical Park Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nihat Akçay, kalp hastalarını krizi tetikleme ihtimali nedeniyle kurban etinden fazla yememeleri konusunda uyardı.

Kurban Bayramı'nda et tüketiminde artış gözlendiğine ve bunun da kalp hastaları için riskli olduğuna dikkat çeken Dr. Nihat Akçay, bayramda fazla et yenmesinin kalp krizini tetikleyebileceğini hatırlattı.

Kalp hastalarının soğuk ve yağışlı havalarda evlerinden dışarı çıkmaması gerektiğini de vurgulayan Dr. Nihat Akçay, "Kalp hastaları çok mecbur kalmadıkça soğuk ve yağışlı havalarda dışarı çıkmamalıdır. Dışarı çıkmak zorunda kaldıklarında da sıkı giyinmeleri gerekiyor. Ayrıca bu mevsimde meyve-sebze ve yeşilliği bol bol tüketmeleri, soğuk yiyecek ve içeceklerden uzak durmaları gerekmektedir" dedi.

Diğer insanlara göre vücut dirençlerinin düşük olması nedeniyle kalp hastalarının enfeksiyonlara karşı dikkatli olması gerektiğini belirten Dr. Akçay, "Kalp hastaları, özellikle bu mevsimde sık görülen gribal enfeksiyonlara karşı önceden aşı yaptırmalı. Ayrıca kalp sorunu olanların kişisel hijyenlerine özen göstermesi ve mümkün olduğunca kalabalık ortamlara girmemesi de önemli. Özellikle C vitamininden zengin besinlerinden olan mandalina, portakal, greyfurt, kuşburnu gibi meyveler bol miktarda

tüketilmelidir. Ayrıca kalp hastalarının ilaçlarını düzenli kullanmaları ve periyodik kontrollerini aksatmamaları önerilir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 15:17:00
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 16:08:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?