3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Kamburluk kabusundan kurtuldu

KAMBURLUK KABUSUNDAN KURTULDU

Samsun'da hastalığı nedeniyle fotoğraf çektirmeyen, aynaya dahi bakmayan 15 yaşındaki genç, 90 derecelik kamburluktan Türkiye'de ender yapılan ameliyatla kurtularak düz yürümesi ve durması sağlandı.

Çocukluk çağından itibaren gelişim bozukluğu nedeniyle vücudunda kamburluk oluşan Giresun'un Espiye ilçesinde ikamet eden Osman Küçük, eğitimini de yaşadığı kamburluk sorunun getirdiği psikolojik sorunlar nedeniyle tamamlayamadı. Kambur yürüyen ve oturan fiziki yönden kötü bir görüntü oluşturan sağlık sorunun giderilmesi için ailesinin girişimleri sonucu Küçük, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Uzmanı Prof. Dr. Nedim Turgut Karaismailoğlu'un

yaptığı muayenede hastanın sırtında 90 dereceyi bulan bir eğrilik olduğu, riskli olmasına rağmen yapılan ameliyatla düzelebileceği bilgisinin aileye verilmesinin ardından başarılı bir operasyon gerçekleştirildi.

Yaklaşık 7 saat süren operasyon sonrasında sırt bölgesinde ayrı bir iskelet yapısı desteği oluşturulan Küçük'ün platinlerle dik durması sağlandı. Osman Küçük, hayatının kabusa döndüğünü, aynaya bakmaya dahi utandığını söyledi. Doktorunun yaptığı ameliyatla sağlığına kavuştuğunu belirten Küçük, "Hayatım çekilmez bir hal almıştı. Kambur bir vaziyette yaşamak beni çok üzüyordu. Toplum içerisine çıkmaktan da utanıyordum. Ama artık sağlığıma kavuştum" dedi.

Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Uzmanı Prof. Dr. Nedim Turgut Karaismailoğlu, hastanın sırtında 90 dereceyi kadar eğrilik olduğunu belirterek, "Bu tür ameliyatlar çeşitli üniversite hastanelerinde yapılabilen riskli ameliyatlardır. Hastanın kamburluk sorunu uzun süren bir ameliyat sonrası giderildi. Ameliyat olmasaydı genç bir birey olduğu için ileride daha ciddi sağlık sorunları yaşabilirdi. Riskli ama sonucu başarı ile biten bir ameliyat sonrası artık gencimiz normal yaşantısına dönebilecek" diye konuştu.

Anne Hatice Küçük ise, oğlunun kamburluğu yüzünden psikolojisinin dahi etkilendiğini, son çare olarak geldikleri fakültede sağlık bulduklarını belirtti.

KAMBURLUK KABUSUNDAN KURTULDU
KAMBURLUK KABUSUNDAN KURTULDU
KAMBURLUK KABUSUNDAN KURTULDU
KAMBURLUK KABUSUNDAN KURTULDU
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2011 Cuma 13:20:04
Güncelleme :25 Şubat 2011 Cuma 15:55:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?