2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kampanya sertifikaları verildi

Samsun'un Havza ilçesinde, "Ana-Kız Okuldayız Kampanyası" çerçevesinde düzenlenen okuma-yazma kursunu başarıyla bitiren 130 kişiye törenle sertifikaları verildi.


İlçe Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, Vali Yardımcısı Hasan Ersan, Havza Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Eker, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Can Usta, ilçe kurum müdürleri ve çok sayıda kursiyer katıldı. Tören öncesi 100. Yıl İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibinin gösterisi beğeniyle izlendi. Törende bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, bilen olmanın, yaşadığı çevreyi anlamanın, gelişmelere katkı koymanın ilk etapta ana dilin okunması-yazılmasıyla başladığını söyledi. Türkiye'de kampanya kapsamında Samsun'un birinci sırada yer aldığını dile getiren Güzeloğlu, "Heyecanımız, amacımız ve arzumuz, bir tek vatandaşımızın okumak ve yazmak noktasında eksik kalmaması ve bundan mahrum olmamasıdır. Okuma ve yazmanın yaşı yoktur. Öğrenmenin de yaşı yoktur.

Bundan sonra bilgisayar kullanımının geliştirilmesi de gerekiyor. Tüm okullarımızdaki bilgi işlem sınıflarında bilgisayar kursları için de lütfen devam edin. Başvurun ve isteyin. Samsun genelinde en ücra yerdeki okulumuza kadar bilgisayar ve internet bağlantılarını tamamladık" dedi.


Ana-Kız Okuldayız Kampanyası'nı 6 Haziran 2008 tarihinde ilçelerinde başlattıklarını açıklayan Havza Kaymakamı Erol Rüstemoğlu ise, ilçede bin 750 vatandaşın okuma-yazma bilmediğinin tespit edildiğini, bununla ilgili ilçede 50 kursun açılmasının planladığını belirtti. Bugüne kadar ilçelerinde 42 kurs açtıklarına değinen Rüstemoğlu, "Açılan 42 kursta 372 bayan ve 30 erkek olmak üzere 402 kişi okuma-yazma eğitimi aldı. Bunlardan 118'i bayan, 12'si erkek olmak üzere 130 kursiyerlerimiz başarıyla kursu bitirmiş ve belge almaya hak kazanmıştır. Kampanyamız 'Yüzde 100 Okur Yazar Türkiye' hedefine ulaşıncaya kadar devam edecektir" diye konuştu.


Kursiyerler adına konuşma yapan 43 yaşındaki Mübella Kaya, "Bizler ailelerimizin ihmali, köylerimizde okulun olmaması gibi nedenlerden dolayı okuma şansı bulamadık. Okuma-yazma azmimiz ve isteğimiz hiçbir zaman bitmedi. Kampanya sayesinde okuma-yazmayı öğrendim. Çok mutluyum" şeklinde konuştu.
Bu arada, Vali Güzeloğlu, kampanya kapsamında kursa katılan 15 yaşındaki Mihriban Can ile yakından ilgilendi. Güzeloğlu, genç kıza "Okumak istiyor musun?" diye sordu. Mihriban'dan "Okumak istiyorum" yanıtını alan Vali Güzeloğlu, Kaymakam Rüstemoğlu'na Mihriban Can'ın okuması için ne gerekiyorsa yapılması talimatını verdi. Kursiyerlere sertifikalarını Vali Güzeloğlu'nun eşi Ayşe Güzeloğlu verdi.
6 aylık dönemde toplam 402 kişinin kayıt yaptırdığı Havza'daki kurslarda 130 kişi kursu bitirerek sertifikalarını almaya hak kazandı.

İha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 15:55:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?