4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Kampanya tuttu, satışlar arttı!

KAMPANYA TUTTU, SATIŞLAR YÜZDE 20 ARTTI

Samsun Perakendeciler Derneği Başkanı Bayram Akyüz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın başlattığı, "Samsun'da Var, Samsun İçin Al" kampanyasının yerel ürün satışlarını en az yüzde 20 artırdığını söyledi.

Aynı zamanda Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi olan Samsun Perakendeciler Derneği Başkanı Bayram Akyüz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından başlatılan, "Samsun'da Var, Samsun İçin Al" kampanyasına övgü yağdırdı. 2010 yılı 1. Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı'nda söz alan 26. Meslek Komitesi Üyesi Bayram Akyüz, kampanya çerçevesinde market raflarında yer alan "Samsun'da 'Üretilmiştir" logolu stickerlı ürün satışlarında yüzde 20 artış olduğunu söyledi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine sektörleriyle ilgili gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür eden Bayram Akyüz, "Sıkıntılarımızın en önemlisi, aynı ebattaki ambalajda düşük gramajlı ürünü, daha ucuza satarak haksız rekabete yol açan bir ulusal marketle ilgiliydi. İkinci sıkıntımız ise zararına satışların rakibi yok etmekten başka bir amacının olmadığı konusuydu. Bir başka konu ise Samsun'da ticaretin uluslararası perakendecilerin eline geçmesiyle, ticaret sektörünün büyük bir darbe yediğiydi. Başta Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olmak üzere tüm Yönetim Kurulu Üyelerimize sektörümüzün sıkıntılarını aşma yönünde yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Aynı ambalaja koyup 25 gramaj eksiğiyle daha düşük fiyata satılan ürünle ilgili Odamız, Ticaret ve Sanayi Bakanlığımız ile Rekabet Kurulu'na gerekli yazıları yazarak gerekli girişimleri yaptı. Ve şu an haksız rekabete yol açan o ürün marketlerde satılmıyor. Ama maalesef altı yıldır bu ürünü pahalı konumunda mal sattık. Çünkü ambalaj aynı olduğu için tüketici gramajın düşüklüğünü bilmiyordu ve bizdeki fiyatla kıyaslıyordu. Böyle çok ürün vardı. Soruna çözüm getirdiği için Odamız başkanına ve yönetimine huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

 

KAMPANYAYA ÖVGÜ

Samsun TSO'nun başlattığı "Samsun'da Var, Samsun İçin Al" adı altındaki kampanyaya da övgüler yağdıran Akyüz, "Ticaretin çok uluslu firmaların eline geçmesi nedeniyle Samsun maalesef ticarette büyük sekteye uğradı. Daha önceden Karadeniz'in İstanbul'u olan Samsun, bugün çevre illerden mal temin ediyor. Çünkü hacim küçüldü. Odamız, Samsun'daki ticaretin uluslararası perakendecilerin eline geçmesiyle ilgili üreticilere destek amacıyla, 'Samsun'da Var, Samsun İçin Al Kampanyası' başlattı. Kampanya devam ettiği sürece Samsun'a çok şeyler kazandıracağı inancındayım. Diğer illere gittiğimde bu kampanyayı anlatıyorum. Herkes bizim için çok önemli olan bu kampanyaya gıptayla bakarak, biz de yapabilirizi araştırıyor. Maalesef Samsunlu tüketici, kentinin markasını bilmiyor. Bizim sektörümüzde en önemli olay raftır. Yani tüketiciyle ürünün buluşturulmasıdır. Onun için tüm ürünlerimizi tanıtmamız gerekiyor. Marketlerde satılan Samsun ürünü 50'ye yakın marka var. Sadece ben bu malların 40 tanesine raflarımda yer verdim. Kampanya ile birlikte sticker yapıştıran firmalar, satışlarını en az yüzde 20 arttırdı. Daha fazla artıran da var. Daha önceden ulusal firmalar Samsun'un ürünlerini bile satmıyorlardı. Şimdi bu marketlerde ürünler de satılmaya başlandı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2010 Cuma 16:46:04
Güncelleme :16 Nisan 2010 Cuma 16:53:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?