6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kampüs içine Bin kişilik yurt

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Yurt-Kur'a,   yer tahsis edildiğini belirterek, amaçlarının bin kişilik öğrenci yurdu yaptırmak olduğunu söyledi.


Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Türk Eğitim-Sen Samsun Şubesi Vekili Ayhan Taşkın ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Ziyarette üniversitedeki çalışmalar hakkında bilgi veren Hüseyin Akan, daha önce Yurt-Kur'un kendilerinden kampüs içinde yer istediğini söyledi.
Yurt- Kur'a Kurupelit Kampüsü içinde iyi bir alanda 500 kişilik yer gösterdiklerini dile getiren OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, "Bizim amacımız bu sayıyı bin kişiye yükseltmek. Eğer orada bin kişilik yurt yaparsak, öğrenci barınma yerinde sorun olmayacağını düşünüyorum. Çünkü bu sene Samsun'daki Yurt-Kur'larda bin kişi yedek kalmış. Eğer bu yurt bin kişilik yapıldığı takdirde açık kalmayacak" dedi.
Samsun ile üniversitenin bütünleşmesi adına şehir merkezinde öğretim üyelerinin ve sivil toplum örgütlerinin oturup sohbet edeceği bir lokal(öğretmen evi gibi) açmayı düşündüklerinin altını çizen Akan, bu şekilde kaynaşma odağı oluşturmayı planladıklarını şehrin merkezinde kültürel bir mekan aradıklarını kaydetti.


Meslek Yüksekokullarına(MYO) hangi ilçede o ilçenin ihtiyaç ve imkanlarına bağlı programlar olmasından yana olduklarının altını çizen Hüseyin Akan, "Ladik MYO açılma kararını dün senatodan geçti. Programlar arasında besicilik, hayvan sağlığı ve turizm bulunuyor. Çünkü, bu bölümler Ladik ilçesinin eleman ihtiyacına cevap verebilecek alanlardır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 13:15:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?