2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kampüse bağışa Vali'den takdir

KAMPÜSE BAĞIŞA VALİDEN TAKDİR

Samsun'da, “Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası” çerçevesinde İlkadım Eğitim Kampüsü'ne bağışta bulunan hayırseverlere Vali Hasan Basri Güzeloğlu tarafından takdir belgesi verildi.

Kalkanca ve Karasamsun Mahallelerini kapsayan 43 dönümlük alanda oluşturulan İlkadım Eğitim Kampüsü ile ilgili arsa bağışı yapanlar ve katkı sağlayanlar için İl Özel İdaresi’nde ‘Takdir Belgesi Töreni’ düzenlendi. İlkadım Eğitim Kampüsü'ne destek veren hayırsever 73 kişiye Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve kurum müdürlerinin katıldığı törenle teşekkür belgeleri verildi.

Törenin açılış konuşması İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç tarafından yapıldı. Kampüs ile ilgili ilk çalışmaların Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, dönemin İlkadım Belediye Başkanları, Karasamsun, Kalkanca ve Baruthane Mahalleleri muhtarları öncülüğünde başlatıldığını, İlkadım Eğitim Derneği'nin kurulmasıyla da eğitim kampüsü kurulması düşüncesinin fiilen hayata geçirildiğini ifade eden Hülya Ertürk Koç, "Yaklaşık 43 bin metrekarelik alan imar planında eğitim kampüsü olarak ayrılmıştır. Bu alanın tamamı çok sayıda hisse sahibine ait özel mülkiyete konu olduğundan hayırseverlere bizzat ulaşılarak hisselerini İlkadım Belediyesi'ne bağışlamaları konusunda görüşmeler yapıldı ve bağışları sağlandı. 43 dönümlük alanın 12 bin 216 metrekarelik bölümü İlkadım Belediyesi adına eğitim alanı olarak tescil edildi. Bu alanda hayırsever Köksal Ersayın adına 24 derslikli bir ilköğretim okulunun yapımına başlandı ve bitirilme aşamasında. Hayırsever Muhammer Esen'in babası Ziya Esen adına yaptıracağı 5 derslikli anaokulunun da temeli atılmak üzere" dedi.

Samsunlu hayırseverlerin çok önemli ve hayırlı bir işe imza attıklarını belirten Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "İlkadım ilçesinde gerçekten yeni gelişen, ihtiyacı çok açık hissedilen bir alanda 73 hayırsever, kendisinin mülkiyetinde ve tapu uhdesindeki varlıklarını eğitim adına bir seferberlik ruhuyla bu ülkenin geleceğine ve bu ilin gençlerine kazandırdı. İnsanın varlığı, bir değer olması, insani vasıflar noktasında sorumlu ve zorunlu olduğu tüm değerlerin bileşkesi eğitimle alınmakta, eğitilmiş bir insan bu değerlere ulaşmaktadır. Millet ve memleket olarak hangi meseleyi konuşursak, hangi amacı hedeflersek ve hangi heyecanı paylaşırsak paylaşalım eğitimle yol almak zorundayız. Bu düstur gerek geleneğimizin gerekse geçmişimizin temel düsturudur. Bir harf öğretene 40 yıl köle olmayı vaaz eden ve öğretmeninin her dem elini öpen bir geleneğin ve bir geçmişin insanlarıyız. Sadece okul ile değil, yaşamın her alanında öğretmene her konuda şükran, minnet ve saygı duyan bir toplumun insanlarıyız. Gerçekte öğrenmek kadar öğretmenin de erdem olduğunun farkındayız. Bu doğrultuda bakan Samsun'un asil evlatları gerçekte çok büyük bir fedakarlığı ortaya koydular. Ne kattıkları, ne kadar kattıkları değil, gönülden yaptıkları burada önemlidir" diye konuştu.

Vali Güzeloğlu, konuşmasının ardından projede emeği geçenlere ve hayırseverlere takdir belgelerini verdi. Belge alanlar arasında projenin hayata geçmesinde büyük emeği bulunan eski İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok da yer aldı.

KAMPÜSE BAĞIŞA VALİDEN TAKDİR
KAMPÜSE BAĞIŞA VALİDEN TAKDİR
KAMPÜSE BAĞIŞA VALİDEN TAKDİR
KAMPÜSE BAĞIŞA VALİDEN TAKDİR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 18:03:05
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 18:16:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?