6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kamu alacaklarına ödeme kolaylığı

Tüm kamu alacaklarının yıllık yüzde 3 faiz ve 18 eşit taksitle ödeme imkanından yararlanmak isteyen vergi mükelleflerinin başvurularının 28 Kasım Cuma günü sona ereceği bildirildi.


Vergi Dairesi Başkanlığı'nca tahsis edilen kamu alacaklarının yıllık yüzde 3 faiz ve 18 eşit taksitle ödeme kolaylığı, kasım ayının ilk haftası başladı.

Samsun genelinde bu zaman kadar ödeme imkanından yararlanmak için 10 bin 101 vergi mükellefinin müracaat ettiğini dile getiren Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi, 112 bin 644 vergi mükellefinin ise ödeme fırsatından yararlanması için verilen sürenin 28 Kasım Cuma günü mesai bitimine kadar sona ereceğini söyledi. 112 bin 644 vergi mükellefinin içinde öğrenci harcı, motorlu taşıtlar ve kurumlar vergi borcu olanların da bulunduğuna dikkat çeken Sevgi, 493 kişinin ise borcunun 50 bin YTL'nin üzerinde bulunduğunu kaydetti.


Vergi dairelerine borcu olan mükelleflerin son günü beklemeden müracaat etmelerinin yığılmaları önüne geçeceğinin altını çizen Şuayip Sevgi, "Mükellefimiz borçlarının bulunduğu vergi dairelerine posta yoluyla da müracaat edebilecekler. Ayrıca, iadeli taahhütlü olarak verilen başvurularda geçerli sayılacaktır. Normal posta ile müracaatın geçerli olabilmesi için başvurular zamanında yapılmalıdır" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 14:39:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?