2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kamu-Sen'de eylem hazırlığı

TÜRK KAMU-SEN'İN 'İŞ BIRAKMA EYLEMİ' HAZIRLIĞI

Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci'nin katılımıyla yapılan eylemde, 25 Kasım'da gerçekleştirilecek 1 günlük iş bırakma eylemi ve gerekçeleri anlatıldı.

Samsun'da bir dizi temasta bulunan Türkiye Kamu-Sen Genel Dış İlişkiler Sekreteri ve Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci, öğretmenevi önünde sendika başkan ve üyelerinin katılımıyla basın açıklaması yaptı. 25 Kasım 2009 günü yapılacak 1 günlük iş bırakma eylemine değinen Ahmet Demirci, kamu görevlilerinin ekonomik ve sosyal haklarının elde edilmesi, sunduğu hizmetin kalitesinin artması ve vatandaş memnuniyetinin sağlanması için hiç kimsenin daha fazla bekleyecek sabrı olmadığını söyledi.

Bütün mücadelelerine rağmen 8 yıldır siyasi irade ve bürokratların kendileri ile gerçek anlamda pazarlık yapmaktan kaçmış olduklarını ileri süren Demirci, "Yaklaşık 2 milyon 400 bin kamu görevlisinin emekli oluncaya kadar en az 25 yıl boyunca hizmet ürettikleri kurum ve kuruluşlarda karşılaştıkları sorunlar, emekli olduktan sonra da devam etmektedir. Hayatları boyunca tabi oldukları hukuk sistemi ile kendilerinin ve ailelerinin yaşam seviyelerinin belirlenmesinde hayati önem taşıyan toplu görüşme sisteminin böylesine etkisiz kalması, kamudaki bütün huzursuzlukların kaynağıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 15:29:02
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 16:13:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?