2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kamu-Sen'den İsviçre'ye kınama

KAMU-SEN'DEN İSVİÇRE'YE KINAMA

Türkiye Kamu-Sen Samsun İl Temsilcisi Ahmet Keskin, "Sözde medeni Avrupa'nın Türk ve İslam düşmanlığı tavırlarını ibret ve dikkatle izliyor, İsviçre'nin bu iki yüzlü tavrını ve ayıbını şiddetle kınıyoruz" dedi.

Türk Haber-Sen Samsun Temsilcisi Mehmet Tanrıkulu, Türk Enerji-Sen Samsun Temsilcisi İbrahim Örs, Türk İmar-Sen Samsun Temsilcisi Mustafa Çakır ve Türk Yerel Hizmet-Sen Samsun Temsilcisi Cem Kasa ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, İsviçre'de Müslümanların tepkisini çeken uygulamayı protesto eden Kamu-Sen Samsun Temsilcisi Ahmet Keskin, "İsviçre'de yaşayan Müslüman topluluğun ibadet etme ve inancını yaşamak üzere cami inşası ve cami mimarisi ile ilgili minare yapımı hakkının bir referanduma tabi tutulması ve bunun minare yasağı ile sonuçlanması, Avrupa'nın insan hakları, din ve vicdan özgürlüğü alanındaki gerçek yüzünü ortaya koymuş, bu tavır bir insanlık ayıbı ve kara bir leke olarak tarihe geçmiştir. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 18. Maddesi'nde, 'Herkesin düşünce, vicdan ve din özgürlüğüne hakkı vardır. Bu hak, din veya topluca, açık olarak yada özel biçimde öğrenim, uygulama, ibadet ve dinsel törenlerle açığa vurma özgürlüğünü içerir' hükmü bulunmasına rağmen ayrımcılık yapılarak, Müslüman toplulukların onurları incitilmiş, din ve vicdan özgürlükleri engellenmiştir" diye konuştu.

 MEMUR EYLEMİ

25 Kasım'da yapılan iş bırakma eylemini değerlendiren Ahmet Keskin, "Şuna inanıyoruz ki; konu ile ilgilenenler 25 Kasım 2009 tarihini memur sendikacılığının miladı olarak yazacaktır. 25 Kasım'da yapılan eylemde işçi, çiftçi, esnaf, öğrenci, emekli, ev hanımı, işsiz vatandaşlarımız ve temsilcileri memurlara destek verirken, bir tek kesim destek vermemiştir. O da ne yazık ki Memur Sendikası'dır ve neden eyleme katılamadığını da herkes çok iyi bilmektedir. Gerçekleştirilen bu eylemin akabinde, bu eyleme katılan kamu görevlilerinin görüntülerinin kaydedilerek, fotoğraflarının çekildiği, isim listeleri çıkarılmaya ve fişlenmeye çalışıldıkları haberleri bizlere gelmekte, bazı kurumlarda ise eyleme katılan memurlardan savunma istendiği bildirilmektedir. Memuru fişleme emri verenleri, tehdit edenleri ve bunlara yandaşlık yapanları kınıyor, yasa uygulayıcılarının bu tür bir hukuksuzluk içine girmesini de protesto ediyoruz. Bu tavırlar yargı kararlarına, Anayasa'ya, uluslararası sözleşmelere ve demokrasinin temel ilkelerine de aykırıdır. Daha önce bu konuda açılmış davalarda, memurlarımız haklı bulunmuş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararına göre de kamu görevlileri tazminata hak kazanmıştır. Bu tür engelleme çabaları bizleri yolumuzdan döndürmeye yetmeyecektir. Memurlarımız, sendikalarımızın aldığı eylem kararına katılmışlardır. Sendikanın aldığı eylem kararını engellemek de, soruşturma açacağını belirterek eyleme katılan memuru tehdit etmek de suçtur" şeklinde konuştu.

KAMU-SEN'DEN İSVİÇRE'YE KINAMA
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 14:29:00
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 17:03:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?