2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kamuda çalışan işçilerden eylem

Samsun'da kamuda çalışan işçiler, toplu iş sözleşmesinin sonuçlanmaması nedeniyle 1 saat süren iş bırakma eylemi yaptı.


Hükümetle sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin 6 aylık zaman zarfında sonuçlanmaması nedeniyle Türk-İş Konfederasyonu Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde eylem kararı aldı. Bu karar doğrultusunda ülke genelinde olduğu gibi Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı işçileri ve DSİ çalışanları da 1 saat süren iş bırakma eylemi düzenledi. İşçiler mesailerine 1 saat geç başladı.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Şantiyesi'nde düzenlenen eylemde konuşan Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Mustafa Çift, toplu iş sözleşmesinin sonuçlanmaması nedeniyle iş bırakma eylemi yaptıklarını söyledi. Çift, "Belediye-İş Sendikası çalışanları zaten bu konuda geçmişte bir tecrübe yaşamıştır. Sonuna kadar bu mücadelenin içinde olacağız. Alınan eylem kararı doğrultusunda bugün her yerde hayat bir saat durmuştur. Türkiye'de düzenlenen eylem uyarı niteliğindedir. Hükümetin toplu iş sözleşmesini bir an önce sonuçlandırmasını istiyoruz" dedi.

DSİ ÇALIŞANLARI DA İŞ BIRAKTI
Öte yandan, TES-İŞ'e üye Devlet Su İşleri (DSİ) çalışanları da iş bırakma eylemi yaptı. DSİ önünde düzenlenen eylemde konuşan TES-İŞ Samsun Şube Başkanı Nakif Yılmaz, "Biz kamu kesimi toplu sözleşmeleri görüşmelerinde, hükümetin uzlaşmaz tutumunu protesto etmek için 1 saat süreyle çalışmama hakkımızı kullanıyoruz. Bu mücadele ekmek mücadelesidir. Hükümet bize enflasyon oranında zammı bile çok gördü. Biz enflasyondan doğan kayıplarımızın telafisini istiyoruz. Sesimizi duymazlarsa duyana kadar eylemimizi
sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 16:05:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?