6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kan bağışçılarına özel teşekkür

Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Muhsin Yıldırım, kan bağışı yapan kişileri onure etmek amacıyla üst düzey yöneticilerin imzasının bulunduğu 'SMS ve mektuplu' teşekkür etmeyi planladıklarını söyledi.


Bu konuda çalışmaları sürdürdüklerini belirten Yıldırım, uygulamayı 2009 yılından itibaren yapmayı düşündüklerini dile getirdi. Uygulamada, merkezlerine 1 kere de olsa kan bağışı bulunan kişilere cep telefonu ile SMS göndereceklerini kaydeden Muhsin Yıldırım, "Kan bağışının geçmesi gereken 3 aylık sürenin ardından kendisine hatırlatma SMS'i gönderiyoruz. Kişi buna istinaden kan bağışında bulunuyor. Artı bir de kan bağışında bulunmuş kişilerin yine cep telefonu ile bağışlamış oldukları kanın bir sağlık kuruluşunda hastada kullanılmış olduğu da 'vermiş olduğunuz kan bir hastada kullanılmıştır' şeklinde bilgi SMS'i ile bağışçının bilgilenmesini sağlayacağız" dedi.


Türk kültüründe mektubun farklı bir yeri olduğuna işaret eden Yıldırım, son zamanlarda bu kültürü kaybetmeye başladıklarını ifade etti. 2009 yılında uygulayama koyacakları hatırlama ve teşekkür mesajlarını SMS'in yanında ekstra mektupla da yapmayı düşündüklerinin altını çizen Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Muhsin Yıldırım, şunları söyledi: "Türkiye'de, Kızılay bünyesinde sadece Ankara ve Eskişehir'de uygulanıyor. Kişilerin kan bağışının günü dolduğunda ve doğum günlerinde de mektup göndermeyi düşünüyoruz. Kan veren kişilere, Samsun'daki üst düzey yöneticinin imzalamış olduğu teşekkür mektubu göndermeyi planlıyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 17:10:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?