4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Kanarya güzellik yarışması yapıldı

Karadeniz Ornitholoji (kuş bilimi) Derneği tarafından düzenlenen Marmara Bölgesi 3. Etap Kanarya Irk Güzelliği Yarışması Samsun’da yapıldı.

Gazi Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen şampiyonaya 35 ilden 250 kanarya katıldı. Yarışma öncesi düzenlenen açılış töreninde, Karadeniz Ornitholoji Derneği Başkanı Sedat Genç tarafından aralarında Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım’ın da bulunduğu organizasyonda katkısı bulunan kişi ve kuruluşlara plaket verildi. Plaket töreninin ardından Karadeniz Ornitholoji Derneği’ne bağış toplandı.

Yarışmada, birbirinden güzel kanaryalar dereceye girebilmek için görücüye çıkarken, sahipleri de büyük heyecan yaşadı. 24 branşta yapılan şampiyonada 16 jüri üyesi, kanaryaların tüy kalitesi, duruş, kafa yapısı ve kondisyonuna bakarak derecelendirdi. Norwich, Closter, Yorkshire, Crest, Border, Mozaik, Saka Melezi, Five Fancy ve Renk Kanaryası gibi 24 kategoride yapılan yarışma sonunda, her dal için ilk beşe giren kanaryaların sahiplerinden 1. olanlara kupa, 2. ve 3. olanlara madalya, 4. ve 5. olanlara da sertifika verildi. Ayrıca dereceye giren kanaryalar, 16-18 Ocak 2005 tarihinde Almanya’da yapılacak olan Dünya Kanarya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.

Bu arada, açılan kanarya mezadında kuşlar 10 milyon lira ile 1.5 milyar lira arasında değişen fiyatlarda satışa sunuldu.

SAMSUN (İHA) -
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2004 Pazar 16:32:17
Güncelleme :5 Aralık 2004 Pazar 16:34:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?