6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kangal hırsızları pes etmedi

Samsun'da 9 ay önce çalınan 5 bin YTL değerindeki kangal cinsi köpek, jandarma tarafından bulunup sahibine teslim edildikten sonra yine çalındı.


Edinilen bilgiye göre, Dereler köyünde özel sürücü kurslarının eğitim pistinin yanındaki Birol Işık'a ait köpeklerin kulübesinin kilidi 9 ay önce kesilmiş ve o zaman 18 aylık olan Paşa adlı Kangal cinsi köpek çalınmıştı.

Jandarma söz konusu köpeği çalanları tespit etti ve köpeği de bulunduğu yerden alıp sahibine teslim etti. Ancak, aynı köpek dün yine aynı yerde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından ikinci kez çalındı. 5 bin YTL değerindeki Paşa adlı köpeğinin çalındığını fark eden Birol Işık, olayı jandarmaya haber verip, köpeğini çalan hırsız veya hırsızların yakalanmasını istedi. Birol Işık, "Köpek kulübesinde beslediğim 2 köpeğim var.

Dişi olanın adı Sultan, erkeğinin adı Paşa. Hırsız, dişi olanı almayıp daha önce yine çalınan erkek olanını alıp götürmüş. Erkek kangal köpekler daha çok para ettiği için bu köpeği tercih etmiş olmalı. Köpeğimin piyasa değeri 5 bin YTL. Hırsızların yakalanmasını ve köpeğimin bulunmasını istiyorum" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 10:18:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?