6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kanımız yetti

Türk Kızılayı Samsun Kan Merkezi Müdürü Muhsin Yıldırım, 'Kanımızın Yetmemesi Kanımıza Dokunuyor' sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde Orta Karadeniz Bölgesi'nde 17 günde bin ünite kan toplanıldığını ve bu durumun ise sevindirici olduğunu söyledi.


Türk Kızılayı, ülkenin kan ihtiyacının karşılanması için 'Kanımızın Yetmemesi Kanımıza Dokunuyor' sloganıyla başlatılan kampanya ile vatandaşları kan bağışına teşvik ettiğini belirten Muhsin Yıldırım, "24 Mayıs'ta başlatılan 'Kanımızın Yetmemesi Kanımıza Dokunuyor Kampanyası’ devam ediyor. Türk Kızılayı olarak '1 Milyon İyi İnsan Aranıyor' sloganlı kampanya çerçevesinde amacımız Türkiye genelinde toplam 1 milyon gönüllü kan bağışçısı kazanmak" dedi.
Orta Karadeniz Bölgesi'nde yıl sonuna kadar 22 bin kan bağışçısı olmasını planladıklarını belirten Yıldırım, "Bu yıl sonuna kadar Samsun ilinin 40 bin ünite kana ihtiyacı olduğunu, bölgelerinde ise 80 bin ünite kana ihtiyacı bulunduklarını kaydetti. Orta Karadeniz Bölgesi'nde 17 günde bin ünite kan toplanıldığını ve bu durumun ise sevindirici olduğunu ifade eden Yıldırım, "Yıl sonuna kadar ise Orta Karadeniz Bölgesi'nde 50 bin gönüllü ve bilinçli kan bağışçısını kazanmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

..
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 01:44:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?