6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kanser bilgilendirme toplantısı

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'nce aile hekimleri, meme ve rahim ağzı kanseri konusunda bilgilendirildi.


Sağlık kuruluşlarında çalışan personellerin eğitilmesi ve çeşitli sağlık alanlarında bilgilendirilmesi için meme ve rahim kanseri konusunda aile hekimliğinde görevli ebe ve hemşirelere yönelik eğitim düzenlendi.


Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitim programının açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, meme ve rahim ağzı kanseri konusunda bireylerin bilgilendirilmesi sonucu erken teşhis ile bu hastalıkta büyük ölçüde azalma sağlanabileceğini söyledi. Sağlık çalışanları olarak asli görevlerinin aldıkları eğitimi vatandaşlara ulaştırmak ve birçok fedakarlık yaparak olanlara en iyi hizmeti sunmak olduğunu belirten Kasapoğlu, sağlık çalışanlarının görevlerine daha iyi sarılması gerektiğini dile getirdi. Kasapoğlu, "Sağlıklı nesiller için toplumsal bir mücadele şart" dedi.


İl Sağlık Müdür Yardımcısı Erdinç Özoğlu ise teknik konularda bilgi verdi.
Samsun Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) sorumlu hekimi Radyasyon ve Onkoloji Uzmanı Dr. Emine Akyazıcı da meme ve rahim ağzı kanseri hakkında yapılan çalışmalara değindi. Akyacı, 6 mahallede şuan tarama yaptıklarını, hedeflerinin 50 yaş üstü kadınlar olduğunu, kontrol için davet ettikleri 4 bin 900 bayandan sadece yüzde 30'unun geldiğini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 15:06:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?