4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Kapanış zilini vali çaldı

KAPANIŞ ZİLİNİ VALİ ÇALDI

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 2009-2010 eğitim- öğretim yılının sona ermesi nedeniyle İlkadım 75.Yıl İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne törenine katılarak, öğrencilerle birlikte eğitim yılı kapanış zilini çaldı.

75. Yıl İlköğretim Okulu'nda anaokulu öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Hüseyin Aksoy, minik öğrencilere hediye verip tek tek sohbet etti. Eğitimde Samsun'un önemli mesafeler aldığını belirten Vali Hüseyin Aksoy, "Okul öncesi eğitimde yüzde 99'luk başarı oranı yakalanmıştır. İlköğretimde okullaşma oranı yüzde 98 civarındadır. Amaç bunu yüzde 100'e çıkartmaktır. Orta öğretimde okullaşma oranı yüzde 65'tir. Bu, arzu ettiğimiz nokta değildir. Önümüzdeki dönemde bu oranı daha yükseklere getirmek için çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Velilere seslenen Vali Aksoy, "Bütün çocuklarımızı, özellikle kız çocuklarımızı mutlaka okula göndermeliyiz. Onların iyi bir eğitim alması, topluma yararlı bireyler olarak belirli alanlarda kendilerini geliştirmelerine fırsat vermeliyiz. Ulaşım alanında sorunlu yerlerle ilgili Kaymakamlarımızın çalışmaları var. Bununla ilgili pansiyonlu ilköğretim, yatılı ilköğretim konularında çeşitli yatırımlar yapılıyor. Çocuklarımızın barınmaları anlamında sorunları çözüp, onların mutlaka okula kazandırılmasını büyük bir istekle ifade ediyorum. Okul çağında olup da okula devam etmeyen öğrenci Samsun'da fazla yok, sayıları çok az. Ama onların da okula kazandırılması adına yoğun gayretlerimiz olacak. Bugün Türkiye genelinde 15 milyon öğrenci karne alıyor. Samsun'da da 263 bin 260 öğrenci karne alıyor. Bunun 174 bin 836'sı ilköğretim öğrencilerimiz. Yaz tatilini iyi değerlendirmenizi istiyorum. Tatilde spor yapmanızı ve okumanızı istiyorum. Özellikle velilerimize sesleniyorum. Karneler iyi değilse farklı bir davranış içinde olmamalılar. Velilerin okul yönetimi ve sınıf öğretmenleri ile istişareye geçmesi ve buna çözüm üretme adına neler yapılabileceği konusunu karşılıklı konuşmaları gerekiyor. Velilerimizin öğrencilere karşı duyarlı ve anlayışlı olmalarında yarar var" diye konuştu.

Yeni eğitim ve öğretim yılının hazırlıklarına başladıklarını ifade eden Aksoy, "Okulların varsa onarımı yapılacak. Okullar açıldığında herhangi bir sorunla karşılaşmadan eğitim ve öğretimi başlatmış olacağız. Milli Eğitim önemli bir kurumumuz. Asla vazgeçemeyeceğimiz ve üzerinde titizlikle çalışmamız gereken bir alan. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarıların devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Başarının tek göstergesinin karneler olmadığını açıklayan Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç ise, velilere şu şekilde seslendi: "Her insan kendine özeldir ve her insanın gücü, kapasitesi, ilgi ve becerileri bir diğerinden farklıdır. Hiç kimseyi bir diğeriyle kıyaslayamayız. Herkesin kendisini kendi gerçekliliği içerisinde değerlendirmesi gerekir. Zayıf bir karne karşısında aile ve çocuk böyle bir sonucu yeniden yaşamamak için başarısızlık nedenlerini birlikte gözden geçirmeli ve çözümler üretmelidirler. Güvenli ve huzurlu bir aile ortamında yetişen çocuklar başarısızlıkları çok daha hızlı bir şekilde olumluya çevirebilirler."

Törende öğrencilerine karnelerini veren Vali Aksoy, son olarak eğitim öğretim yılının kapanış zilini çaldı.

Törene Vali Hüseyin Aksoy'un yanı sıra Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, İlkadım İlçe Kaymakamı Zafer Orhan, Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, İlkadım Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu ve veliler katıldı.

KAPANIŞ ZİLİNİ VALİ ÇALDI
KAPANIŞ ZİLİNİ VALİ ÇALDI
KAPANIŞ ZİLİNİ VALİ ÇALDI
KAPANIŞ ZİLİNİ VALİ ÇALDI
KAPANIŞ ZİLİNİ VALİ ÇALDI
KAPANIŞ ZİLİNİ VALİ ÇALDI
KAPANIŞ ZİLİNİ VALİ ÇALDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2010 Cuma 18:28:02
Güncelleme :18 Haziran 2010 Cuma 18:30:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?