5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Kapkaç yapan sevgilisini affetmedi

Samsun'da 15 yaşındaki H.K.'yı evlenmek amacıyla kaçırdıktan sonra cinsel ilişkiye giren 23 yaşındaki Murat Türe, evlilik hazırlıkları yaparken 2 genç kadının çantasını alıp kaçtığı gerekçesiyle 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

H.K. sevgilisinin tutuklanması üzerine evlilikten vazgeçerek Türe'den şikayetçi oldu. Türe, H.K. ile evlenmek istediğini söylemesine rağmen 6 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı. Olay, 3 yıl önce Samsun'da meydana olayda, Murat Türe, evlenmek amacıyla H.K. ile anlaşarak kaçtı. Bir süre kayıplara karışan Türe, yakınlarının evinde kalırken sevgilisiyle ilişkiye girdi. 

H.K.'nın ailesinin şikayeti üzerine yakalanan Türe, 2 ay tutuklu kaldı. Kız ailesinin evliliğe izin vermesi ve şikayetten vazgeçmesi üzerine serbest bırakılan Türe, evlenme hazırlığı yaparken Elif Ercan ve Göze Arpacıoğlu adlı kadınların çantasını kapkaç yöntemiyle çalmak suçundan tutuklandı. Murat Türe, kapkaç suçundan geçen yıl Ocak ayında 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Aynı zamanda Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde de ‘18 yaşından küçük kızı alıkoymak ve cinsel ilişkiye girmek' suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edilen Türe, bugün son kez hakim karşısına çıktı. 

Kapkaç suçundan mahkum olan Murat Türe savunmasında, “Evlenmek için anlaşarak kaçtık. Onun isteğiyle ilişkiye girdik. Ailesinin baskısıyla benden şikayetçi oldu. Cezaevinde olduğum için evlenemedik. Cezamın bitmesine az bir zaman kaldı. Çıkınca kendisini ve ailesini ikna edip evleneceğim'' diye konuştu. 

Duruşmaya katılmayan H.K. önceki duruşmalarda sevgilisi olan Türe'nin kapkaç suçundan ceza alması üzerine evlenmekten vazgeçtiğini belirtirken, “Yaşım dolduğu zaman Murat ile evlenme kararı almıştık. Bunu ailem de kabul edince, şikayetten vazgeçtik. Murat, serbest bırakıldı. Ancak o bizi, ve geleceğimizi düşünmedi, gidip suç işledi. Onunla evlenmekten vazgeçtim. Ben de kendisinden şikayetçiyim'' dedi. 

Mahkeme heyeti evlenmekten vaz geçen H.K.'nin ifadesini dikkate alarak Murat Türe'ye eski TCK lehine olduğu için 6 yıl 11 ay 10 gün hapis cezası verdi. Türe'nin H.K.'yi ikna edip evlenmesi halinde bu suçtan aldığı cezanın 5 yıl boşanmamak kaydıyla erteleneceğini belirtildi.
Milliyet internet
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2006 Pazartesi 18:09:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?