6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kar hayatı felç etti

Son yılların en ağır kışı yaşanan Samsun'da 2 gündür devam eden yoğun kar yağışı, şehir merkezinde hayatı felç etti. Kar kalınlığı yer yer 20 ila 40 santimetre arasında değişirken, birçok araç mahsur kaldı ve trafik akışı güçlükle sağlanabildi.

Haftanın ilk mesai günü olması dolayısıyla sabah erken saatlerde evlerinden çıkan vatandaşlar, işe gitmek için uzun süre dolmuş ve otobüs bekledi. Kar nedeniyle otobüs ve dolmuş seferlerinde gecikmeler oldu. Büyükşehir Belediyesi ve alt kademe belediye ekipleri, sabah erken saatlerde ana yolları açmak için yoğun bir çalışma başlattı. Büyükşehir Belediyesi'nin 5 ekip akşam ve 5 ekibin gündüz olmak üzere 21 araç ve 30 personel ile 40 güzergahta çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
TEDAŞ ekipleri, kentin birçok yerinde yaşanan elektrik arızalarını gidermek için yoğun bir çalışma sergilerken, kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı telefon santrallerinin de zarar gördüğü öğrenildi.

Öte yandan, her yerin karla kaplı olması sebebiyle aç kalan güvercinlere Büyükşehir Belediye Zabıta ekipleri yem dağıttı. İş yerlerinin önü karla kaplanan vatandaşlar da ellerinde küreklerle yol açma çalışmasına katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2008 Pazartesi 13:53:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?