5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Kara noktalarda 22 ölümlü kaza

Samsun Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, Samsun-Ordu, Samsun-Sinop ve Samsun-Ankara karayollarındaki kara noktalarda 2006 yılında 22 ölümlü trafik kazası meydana geldiğini belirterek, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nden gerekli çalışmaları yapmasını istedi. 

Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, Ordu yolunun 7. ve 11. kilometresi arasındaki 4 kilometrelik bölüm ve Organize Sanayi Bölgesi kavşağı, Sinop yolunda televizyon kavşağı ile 12. ve 16. kilometreler arası ile Ankara yolunda 25. ve 40., 50. ve 65., 78. ve 85. kilometreler arasında kara noktalar bulunduğunu kaydetti. 

İlhan, Organize Sanayi Bölgesi kavşağında kontrolsüz çıkışlara dikkat çekerek, "Buraya toplama yol yapılmalı. Sinop yolunda 12. ve 16. kilometreler arasına yayaları yaya geçidine yöneltmek maksadıyla bariyer oluşturulmalı ve üst geçit yapılmalı. Kışında yaşanılan Altınkum-Taflan ve Çatalçam'daki yazlıklarda oturanlar sokaklardan anayola ani çıkış yapıyor. Yazlıkların sokakları kontrollü bir yolda birleştirilmeli. Hafriyat çalışmaları sırasında da alınan topraklar asfalt yola dökülmemeli. Zira çamurlaştığında buz etkisi yapıyor ve kazalar oluşuyor. Trafik işaretlemeleri yeterli hale getirilmeli. Ayrıca çalışma işaretlemelerine dikkat edilmeli" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 17:20:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?