4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Karadeniz basketbolda güçleniyor

KARADENİZ BASKETBOLDA GÜÇLENİYOR

Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi'nin yeni takımı Canik Belediyespor Basketbol Takımı, B Grubu'nda mücadele edecek.

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde Karadeniz'i temsil eden Samsun Basketbol Kulübü'nün (SBK) yanı sıra bölgesel ligden Kadınlar Basketbol 2. Ligi'ne yükselen Canik Belediyespor Basketbol Takımı da bölgenin profesyonel ligdeki 2. takımı oldu. Genç kadrosuna Ebru Şaylan, Kayra Güler, Nihal Güngör, Ruken Baysal ve Tuğba Kılınç gibi tecrübeli isimleri katan Canik Belediyespor Basketbol Takımı, mücadele edeceği b grubunda rakipleri arasından sıyrılıp 1. lige yükselmeyi hedefliyor.

Güçlü takımların bulunduğu gruptan çıkmak için mücadele edeceklerini açıklayan Canik Belediyespor Kulübü Başkanı Ali Kemal Gedikli, "Samsun'da SBK ile başlayan basketbol tutkusu Canik'in de katılımıyla artarak devam ediyor. Geçen yıl takımımızda 3 transferimiz vardı. Bu sene 5 transfer daha yaparak takımımızı güçlendirdik. Biz 2. Lig B Grubu'nda mücadele edeceğiz. Bizim grubumuzda güçlü takımlar var" dedi.

Lige yeni bir hava getireceklerini iddia eden Canik Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Kemeröz, "Canik Belediyespor olarak diğer branşların yanı sıra basketbolda da iddialıyız. Canik'te basketbol'un bu aşamaya gelmesi tesadüfi değil. Canik için 10 yıl önce başlayan bir serüven bu. Yıldız takımlarda başlayan kızlarımız geçen yıl bölgesel ligde oynayarak belli bir aşamaya geldiler, bu sene de 2. ligdeyiz. Çok farklı bir takım kurduk, birinci ligi zorlayacak bir takım oluşturduğumuza inanıyoruz" diye konuştu.

Farklı bir oyun sergileyeceklerini açıklayan Canik Belediyespor Basketbol Takımı Antrenörü Cem Beşiroğlu, "Olan bir temeli kuvvetlendirmek için takviye yaptık. Tecrübe ile yeni bir nesli birleştirip ortaya bir şey koymaya çalışıyoruz. Aramıza katılan oyuncular gerek 1. ligde gerekse oynadıkları dış ülkelerde kendisini kanıtlamış oyuncular. Bizim yapmamız gereken bu iki jenerasyonu bir araya getirip iyi bir oyun sergilemek" şeklinde konuştu.

KARADENİZ BASKETBOLDA GÜÇLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2010 Cumartesi 16:49:01
Güncelleme :6 Kasım 2010 Cumartesi 17:07:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?