4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Karadeniz cana doymuyor!

KARADENİZ 5 YILDA 54 CANI YUTTU

Samsun'da yapılan istatistiğe göre son 5 yılda boğulan 54 kişinin dalgalı havada saat 12.30 ile 18.30 arasında denize girdikleri tespit edildi.

Samsun Valiliği Toplantı Salonu'nda, Vali Hüseyin Aksoy başkanlığında 'Denizde Boğulma Olayları ile İlgili Alınacak Tedbirler' konulu bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Karadeniz Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın verdiği brifingde, 2005-2010 yılları arasında 46'sı erkek, 9'u bayan olmak üzere 54 kişinin hayatını kaybettiği, 2010 yılında sadece 5 kişinin boğulduğu, 19 kişinin ise sağ olarak kurtarıldığı belirtildi. Ölenlerin yaş ortalaması 25 olarak öne çıkarken, boğulma vakalarının ağırlıklı olarak

saat 12.30 ila 18.30 arasında dalgalı havada yüzme amaçlı girmekten kaynaklandığı belirlendi.

Toplantıyla ilgili bilgi veren Vali Aksoy, özellikle Samsun'un deniz kıyısında olması nedeniyle zaman zaman denizde boğulmalarla karşı karşıya olan bir il olduğunu söyledi. Boğulma nedenleri hususunda da çeşitli etkenlerin olduğuna dikkat çeken Aksoy, "Bunların neler olduğu, boğulma noktalarının hangi alanlarda olduğu, yapılmış ve yapılması gereken çalışmaların neler olduğunu gözden geçireceğiz. Tabii ki bugüne kadar alınmış birçok tedbir, yapılmış birçok çalışma var ama bunların içerisinde ilave

edebileceğimiz yeni tedbirler olabilir mi bu konuları masaya yatıracağız ve tartışacağız. Bundan sonraki süreçte de özellikle önümüzdeki yaz sezonunda yapmamız gereken çalışmalarla ilgili neler olabilir bu konuyu değerlendireceğiz" dedi.

Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Şadi Murat, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Doğru, Vali Yardımcısı Hasan Özhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ile çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı.

KARADENİZ 5 YILDA 54 CANI YUTTU
KARADENİZ 5 YILDA 54 CANI YUTTU
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2010 Salı 17:44:04
Güncelleme :12 Ekim 2010 Salı 17:53:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?