4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Karadeniz derbisinde Samsunspor güldü

Samsunspor Teknik Sorumlusu Ertuğrul Sağlam, maç sonrası yaptığı açıklamada, futbolun sürprizlere açık bir oyun olduğunun bir kez daha görüldüğüne değinerek, "Şimdi geçtiğimiz maçlardaki performansımıza, oyun kalitemize ve ortaya koyduğumuz mücadelelerimize bakıyorum ve alınan sonuçlara baktığım zaman, bugünkü maç gerçekten bizim açımızdan enteresandı. Çünkü geçmiş maçlarda yakalanan, değerlendirilemeyen pozisyonlar, bunun yanında bugün içeride oynadığımız diğer maçlara nazaran ortaya konulan daha olumsuz bir futbol ve ortaya çıkan 3-0’lık bir skor. Ama iyi takımlar, kaliteli takımlar kötü oynadığı zamanlarda da galip gelmesini bilen takımlardır. Dolayısıyla biz bugün zoru başardık. Sporcu kardeşlerimizi kutluyoruz. Bundan sonraki haftalarda olumlu, daha göze hoş gelen futbolu oynamayı da taahhüt ediyoruz. Tabii ki takımımızın gerçekten çok güzel bir çıkışı var. 3 haftada alınan 3 galibiyet bizi puan sıralamasında güzel yerlere getirdi" dedi.

Futbolcularına olan inanç ve güveninin hiç değişmediğini ifade eden Sağlam, "Daha ilk maçta, Ankaragücü maçında nasılsa şu anda da öyle. İlk gün ne konuştuysak, bugün de aynı şeyleri konuşuyoruz ve aldığımız olumsuz sonuçlar, ardından galibiyetler bizi hiçbir şekilde hedefimizden saptırmadı. Sporcu kardeşlerimize, kadromuza olan inancımızda en ufak bir değişiklik olmadı ve bugünlere geldik. Samsunspor kadro kalitesi bakımından daha iyi yerlere çıkmayı hakeden bir takım. Amacımız göze hoş gelen futbol sergilemek, taraftarımızı mutlu edip, skor anlamında da başarılar elde etmek olacaktır" diye konuştu.

Serkan’ın, Kirita’nın yerine oyuna alınmasıyla ilgili bir basın mensubunun sorusunu yanıtlayan Sağlam, "Bugün oyuncu değişikliğinde tercihimizi Serkan’dan yana kullandık. Maç içerisindeki atmosfer öyle gerektirdi. Serkan’ın da gol atması bizi mutlu etti ama ortada bir başarı varsa biz bunu kişilere değil, takıma maletmek zorundayız. Herkesin, elimizdeki bütün futbolcularımızın kıymetini çok iyi biliyoruz ve her futbolcumuzdan da sonuna kadar faydalanmak istiyoruz. Biz bir ekibiz. Galibiyet gerçekten güzeldi. Bize inananları, güvenenleri umutlandırdı. Daha çok aşacağımız engeller olduğunu da biliyoruz" dedi.

Karşılaşmanın pozisyon açısından kısır geçtiğini belirten Sağlam, "Az pozisyonun nedeni, Akçaabat Sebatspor bizi çok iyi analiz etmiş. Bunu gördük. Sahaya tek forvetle, defansif bir anlayışla çıktılar. Defanslarını kalabalık tuttular, biz de bunu aşmakta zorlandık. İkinci yarıdaki 1-0’lık skordan sonra yaptıkları oyuncu değişikliği normal bir oyuna dönüşün işaretiydi. Ondan sonra oyunun bir bölümde üzerimizde baskı kurdular ama biz yakaladığımız fırsatları değerlendirdik. Hedefimiz, sezon başında planladığımız gibi yukarılar olacaktır" şeklinde konuştu.

Akçaabat Sebatspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu ise Samsunspor maçının kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Bizim için çok önemli bir maçtı. 1 puan hedefliyorduk ama olmadı. 2-3 haftadır iyi oynuyoruz ama gol yollarında sıkıntılarımız var. Maçın genelinde gol pozisyonlarına bakarsak bizim de çok net gol pozisyonlarımız var. Bu demek değil ki Samsunspor galibiyeti haketmedi. Ben takımımın sergilediği oyunda gösterdiği mücadeleden memnunum. İlk yarının son 5 dakikasında 2 net gol pozisyonumuz var.

Daha sonra da kaçırdığımız pozisyonlar var. Samsunspor güçlü bir takım. Samsunspor’dan bir puan alabilseydik bizim için çok iyi olacaktı. Artık ligde takımlar için zor günler başladı. Biz böyle devam edersek, önümüzdeki maçlarda arzuladığımız sonuçları alırız. Hakemler de zor şartlara rağmen hatasız denilebilecek düzeyde güzel bir maç yönetti. Bu da hakemler adına sevindirici bir olay. Samsunspor’a 3-0 mağlup olduk ama iyi futbol, iyi yönetimle de mutlu olduk. Önümüzdeki haftalarda Samsunspor’a başarılar diliyorum. Eksiklere gelince, Oktay ve Muzaffer yoktu. Belki Oktay olsa, gol pozisyonlarında etkili olabilirdik ama iyi oynadık. İyi oynayıp da yenilmekte bir yerde tesellidir. Bu maçı artık unuttuk. Centilmen geçen müsabaka da sevindiriciydi" dedi.

Samsunsporlu futbolcular Cenk, Celil ve Şenol da son 3 hafta alınan 9 puanın sevindirici olduğunu kaydederek, galibiyet serisinin bundan sonra da sürmesi için çalışmalarını sıkı bir şekilde sürdüreceklerini söyledi.

SAMSUN (İHA) -
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2004 Pazartesi 09:33:01
Güncelleme :4 Ekim 2004 Pazartesi 19:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?