5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

'Karadeniz ölü deniz olmasın'

Samsun'un Bafra İlçesi'nde, "31 Ekim Uluslararası Karadeniz Günü" dolayısıyla Karadeniz'in kirliliğe karşı korunması ve iyileştirilmesi için eylem yapıldı. 

Bafra İlçesi'nde sivil toplum örgütlerinin aktif rol oynadığı, "Karadeniz'in Kirliliğe Karşı Korunması ve İyileştirilmesi Stratejik Eylemi"ne; Bafra 2020 vizyonu, Bafra Sakatlar Derneği, Halkımızı Bilinçlendirme Derneği (HA-Bİ-DER), Özel Şölen Özel Eğitim Merkezi, Bafra Zihinsel Çocukları Koruma ve Yetiştirme Derneği üyeleri ve okul öğrencileri katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Bafra 2020 Vizyonu Temsilcisi Hamit Genç, konuşması sırasında belediye hoparlöründen acil bir kan anonsunun yapıldığı sırada konuşmasına ara vererek, "İşte bu kan çağrısını Karadeniz'in kirlenmemesine sahip çıkmazsak, bu anonslar çok yakında Karadeniz içinde yapılacak" dedi. 

31 Ekim Uluslararası Karadeniz günü dolayısıyla konuşma yapan Bafra 2020 Vizyonu temsilcisi Hamit Genç, Karadeniz'deki kirliliği engellemek için dikkat çekme etkinliği yaptıklarını belirterek, "Karadeniz'in geleceği elimizdedir. İşte bugün Karadeniz'in acil durumu ile ilgili kan çağrısında bulunmak ve Karadeniz'deki kirlenmeyi engellemek için dikkat çekme çalışması yapıyoruz. Gelecekte Karadeniz'in temiz tutulması ve kirlenmemesi için bugünden çalışmaya başlamalıyız. Karadeniz'in geleceği için bizde bu uluslararası günde çalışmalarımızı çocuklarımızdan ve gençlerimizden başlatmak istedik. Çünkü gelecek genç nesillerindir" diye konuştu. 

Bafra Zihinsel Yetersiz Çocukları Koruma ve Yetiştirme Derneği öğrencisi Ebru Akağa ve Özel Şölen Özel Eğitim Merkezi öğrencisi Nebahat Altay da, Karadeniz'in geleceğiyle ilgili şiir okudu. Öğrenciler taşıdıkları pankartlarla Karadeniz'in kirlendiğini, balıkların neslinin yavaş yavaş bitme üzere geldiğini dile getirdi. Eylemde, "Karadeniz Tehlikede Biliyor Musunuz?", "Lüfer Bitti, Bugün Sıra Hamside", "Karadeniz Ölü Deniz Olmasın", "Bizde Karadeniz'de Balık Yemek İstiyoruz", "Temiz Karadeniz'de Bizde Yüzmek İstiyoruz" şeklinde yazan dövizlerle Karadeniz'deki kirliliğe dikkat çekildi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 17:16:03
Güncelleme :31 Ekim 2006 Salı 17:23:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?