4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Karadenizbirlik kalitesini artırıyor

KARADENİZBİRLİK KALİTESİNİ ARTIRIYOR

Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (KARADENİZBİRLİK) Genel Müdürü Ünal Erarslan, "KARADENİZBİRLİK yağlarının kalitesi ve Samsun'un temsil eden logosu ile bölge sınırlarını aşarak ülke çapında tüketilen ve tercih edilen bir marka haline geldi" dedi.

Genel Müdür Ünal Erarslan, KARADENİZBİRLİK'in 32 yıldır bölgede yağlı tohum ekilişini teşvik ettiğini, bölgede üreticisine ve tüketicisine yetiştirdikleri kendi ürünlerinden üretilen tamamen doğal bir yemeklik yağ markası sunduğunu ve artık Samsun'un markası olduğunu söyledi.

KARADENİZBİRLİK yağlarının kalitesi ve Samsun'un temsil eden logosu ile bölge sınırlarını aşarak ülke çapında tüketilen ve tercih edilen bir marka haline geldiğini ifade eden Erarslan, birliğin hammadde alımında gösterdiği hassasiyet ve kullanılan modern üretim teknolojileriyle istikrarlı kalitesini koruyan KARADENİZBİRLİK'in, yapısındaki yüksek E-vitamini ile birinci sınıf yemeklik ayçiçeği standartlarında üretildiğini kaydetti.

ISO 9001:2008 kalite belgeli üretimin kapasitesini de her geçen gün artırdığını dile getiren Erarslan, "Sağlıksız koşullarda yapılan dolumlar, yanıltıcı ambalaj bilgileri ve sağlıksız karışımlarla taklide, tağşişe oldukça elverişli olan yağ piyasasında, ürün ve fiyat çeşitliliği tüketicilerce iyi irdelenmeli, üretim yerleri ve kalite mutlaka sorgulanmalıdır. Türkiye'de yağlı tohum ihtiyacının üçte ikisi yurt dışından karşılandığı gözetildiğinde artık yerli üretime ve yerli mamullere daha fazla destek olmamız gerektiği bir kez daha ortaya çıkmaktadır" diye konuştu.

KARADENİZBİRLİK KALİTESİNİ ARTIRIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 16:44:00
Güncelleme :5 Mayıs 2010 Çarşamba 19:49:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?