5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Karadenizbirlik'ten avans

Genel Merkezi Samsun'da bulunan Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Karadenizbirlik), 2006-2007 yılı alım sezonunda bugüne kadar 50 bin ton ayçiçeği alımı gerçekleştirirken çiftçiye avans ödemelerine de başladı. 

Ayçiçeğin 1 kilogramına 50 Ykr fiyat vererek alım sezonunu açtıklarını söyleyen Karadenizbirlik Genel Müdürü Ünal Eraslan, "Birliğimiz, alım sezonu başlamadan önce üreticiye peşin ödeme sözü vermişti. 50 Ykr'den yaptığımız tüm alımlarda çiftçimize ürünün karşılığını ödedik. Daha sonra oluşacak piyasa şartlarına göre avans vereceğimizi de duyurduk. Karadenizbirlik, belirlediği kilogram başına 2.5 Ykr'lik avansı ödemeye başlamıştır" dedi. 

Bugüne kadar ayçiçek üreticisine 23 milyon YTL'yi aşan bir ödeme yaptıklarını belirten Ünal Eraslan, "Belirlediğimiz avans fiyat ile birlikte çiftçimize ayrıca 1.2 milyon YTL'lik yeni bir ödeme yapacağız. Avans ödemelerimizi de peşin olarak gerçekleştiriyoruz. Karadenizbirlik, çiftçimizin alın teri soğumadan karşılığını verme geleneğini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sürdürecektir" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2006 Pazartesi 09:07:40
Güncelleme :27 Kasım 2006 Pazartesi 09:17:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?