4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Karadeniz'den bereket fışkırdı!

KARADENİZ'DE BEREKETLİ GÜNLER BAŞLADI

Balık sezonunun başlaması ve trollerin denize açılmasıyla birlikte Karadeniz'de hareketli ve bereketli günler başladı.

Karadeniz'de trollerin 15 Eylül itibariyle denizlere açılmasıyla birlikte Karadeniz'den bereket fışkırdı. Balık sezonunun başlamasıyla birlikte Samsun Balık Hali'nde sabahın ilk ışıklarıyla beraber hareketli günler yaşanıyor. Balıkçılar, ağlarına takılan balıklar itina ile dizildikleri sandıklarla balık haline taşırken, yapılan pazarlıklar sonucu balıklar tezgahlardaki yerini alıyor.

Palamut, mezgit, lüfer, barbun, istavrit ve çinakopun bu sene bolca tüketilebileceğini belirten Samsunlu balıkçı İbrahim Canikli, "Palamut tanesi 3 lira ile 10 lira arasında satılıyor. Mezgidin kilosu 3 lira ile 10 lira arasında değişiyor. İnce barbun 5 lira, orta barbun 7 lira, iri barbunlar 10 liraya satılıyor. İstavritin fiyatı ise 5 lira. Bu yıl fiyatların daha da düşük olacağını umuyoruz" dedi.

Palamut, mezgit, lüfer, barbun, istavrit ve çinakopun yanı sıra kalkan, kötek, lavriskin, deniz çuprası, deniz levreği, kırlangıç balığının görülmeye başlandığı Karadeniz'de hamsinin kilosu 6 liradan alıcı buluyor.

KARADENİZ'DE BEREKETLİ GÜNLER BAŞLADI
KARADENİZ'DE BEREKETLİ GÜNLER BAŞLADI
KARADENİZ'DE BEREKETLİ GÜNLER BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2010 Cuma 10:16:04
Güncelleme :18 Eylül 2010 Cumartesi 17:49:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nescayfe IP: 88.230.124.xxx Tarih : 18.09.2010 13:13:05

nedense fiyatlar bi türlü düşmedi bu komisyoncular kazandıgı parayı helal sanmasınlar..........