4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Karadeniz'in en büyük hayvanat bahçesi yapılıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Sevgipark’ın yanına yaklaşık 22 dönümlük arazi üzerine yapılan ve inşaat çalışmaları bitme aşamasına gelen hayvanat bahçesinin Karadeniz Bölgesi’nin en büyük hayvanat bahçesi olacağı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Sefer Arlı, hayvanat bahçesinin maliyetinin 400 milyar lirayı bulduğunu ve 15 Aralık’ta asma köprü ile birlikte hizmete açılacağını söyledi.

Çalışmaların hızla sürdüğünü ve bitme aşamasına geldiğini anlatan Arlı, "Sahil düzenlemeleri kapsamında insanlara yaban hayatında yaşayan hayvanları tanıtmak ve çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için 21 bin 300 metrekare büyüklüğünde bir arazi üzerine Karadeniz Bölgesi’nin en büyük hayvanat bahçesini yapıyoruz. Bu hayvanat bahçesi Türkiye’de ilk 10’a girecek büyüklükte. Hayvanat bahçesinin tamamlanan kısımlarına Sevgi Kafe yanındaki mini hayvanat bahçesindeki hayvanları nakletmeye başladık. Hayvanat bahçesine mevcut deve, maymun, tavus kuşu, devekuşu, ayı, köpek ve midilli atı türündeki hayvanlara ilave olarak sülün ve benzeri kanatlı türlerde hayvanlar da koyacağız. 15 Aralık’ta tamamlanacak olan hayvanat bahçesinin girişi ücretli olacak" dedi.

samsun
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 13:31:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?