6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Karadeniz'in en lüks huzurevi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi Şube Müdürü Murat Bayhan, Karadeniz Bölgesi'nin en lüks ve modern huzurevinin aralık ayının son haftasında hizmete gireceğini söyledi.


Derecek mevkisinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nin 1 Mart 2007 tarihinde ihalesinin yapıldığını belirten Bayhan, huzurevinin tamamlandığını ve aralık ayının son haftasında hizmete sunulacağını kaydetti. Huzurevi'ne alınacak olan yaşlıların Samsun Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde ikamet etmesi gerektiğini dile getiren Huzurevi Şube Müdürü Murat Bayhan, "60 yaşını doldurmuş tüm ihtiyaç sahibi yaşlılarımız müracaat edebilir. Huzurevi'nde kalmak isteyen, maddi imkanları yetersiz olan ve hiç bir sosyal güvenlik kuruma bağlı olmayan yaşlılarımız ücretsiz olarak burada kalabilirler. Yeni huzurevinde yaklaşık 50 personel yaşlılarımıza hizmet verecektir. Personeller arasında doktor, fizyoterapist, sosyal hizmet uzmanı, psikolog, hemşire, büro elemanı ve teknik personel hizmet sunacaktır. Karadeniz'in en lüks ve modern huzurevi olacak şeklinde tasarlandı. Yaşlılarımızın her türlü psikolojik, sosyal ihtiyaçları ile gerekli bakım hizmetleri yapılacaktır" dedi.


3 kattan oluşan yeni huzurevinin 36 dönüm arazi içinde 95 yaşlı kapasiteli, 2 hobi salonu(el sanatları, boyama, ahşap, resim vs) 2 TV salonu, 2 teras, 19 adet oda tek kişilik, 38 oda çift kişilik olmak üzere toplam 57 adet yaşlı odası ve 120 araçlık otoparka sahip olduğu bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2008 Perşembe 10:57:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?