6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Karadeniz'in en modern laboratuvarı

Gazi Devlet Hastanesi'nde modernizasyon çalışmaları kapsamında hizmete sunulan ve Karadeniz Bölgesi'nin en modern laboratuvarından biri olan tıbbi tahlil laboratuvarında ayda yaklaşık 150 bin tetkikin yapılabildiği belirtildi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Samsun Gazi Devlet Hastanesi'ne 2 yıl önce yaptığı ziyarette verdiği talimatlar doğrultusunda modern bir laboratuvar birimi oluşturulması için çalışma başlatan hastane yönetimi, yaklaşık 150 bin YTL harcama yaparak Karadeniz'in en modern laboratuvarlarından birini hizmete sundu. 3 biyokimya uzmanı öncülüğünde 40 personelle hizmet veren lobaratuvarda, ayda yaklaşık 150 bin tahlil yapılıyor ve yeterli teknik donatım sayesinde de hastaların tahlil için başka sağlık kuruluşlarına sevk edilmesi önleniyor. Biyokimya, hormon, eliza, seroloji, hemotoloji, bakterioloji, idrar ve kan birimlerinin bulunduğu laboratuvar, modern fiziki yapısıyla da örnek olarak gösteriliyor.

Samsun Gazi Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ahmet İsmailoğlu, Karadeniz'in en modern laboratuvarlarından birini hizmete soktuklarını söyledi. Laboratuvar biriminin yaklaşık 500 metrekare kapalı alanda hizmet verdiğini belirten Opr. Dr. Ahmet İsmailoğlu, Bakan Recep Akdağ'ın talimatları doğrultusunda, eski fiş verilen binaya laboratuvar çalışması başlattıklarını ve mevcut poliklinik katındaki laboratuvarı da her doktora bir muayene odası olacak şekilde dizayn edileceğini söyledi. Göreve geldikleri günden itibaren fiziki şartların iyileştirilmesi ve modernizasyona ağırlık verdiklerini belirten İsmailoğlu, "Karadeniz'in en modern laboratuvarlarından birini hizmete soktuk. Bunda iddialıyız. Fiziki yapısı ve teknik donanımıyla örnek bir birim. Diğer devlet hastanelerinde mevcut şartlarda laboratuvarlar yok. Hastanemize gelen hastalarımızı başka sağlık kuruluşlarına da sevk etmiyoruz. Mevcut birimlerde tahlilleri sağlıklı bir şekilde yapma imkanına sahibiz" dedi.

İsmailoğlu, laboratuvarın yaklaşık 150 bin YTL'ye mal olduğunu ve hedeflerinin vatandaşlara daha iyi sağlık hizmeti sunmak olduğunu sözlerine ekledi.

..
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 13:17:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?