6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Karanfil'den Canik'e övgü

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İl Genel Sekreteri Aslan Karanfil ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Canik'te 2008-2009 eğitim öğretim yılına yetişecek eğitim yuvalarında incelemelerde bulundu.


Canik'te, hükümetin, Özel idare'nin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ve belediyenin ortaklaşa çalışmalarıyla güzel hizmetlerin öne çıktığını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Eğitim bizim olmazsa olmazımızdır. Eğitime verdiğimiz önemle bugünlere geldik. Canik'te önümüzdeki eğitim öğretim, yeni eğitim alanlarının katılımıyla çok daha güzel olacak. Mevcut okullarımızın ek dersliklerle genişletilmesi ve yeni eğitim yuvalarının kazandırılması Canik'te tekli eğitime geçişin habercisidir. Eğitime olan yatırımlarımız devam edecek. Eğitimin yanı sıra eğitime kalite getirecek ve onu tamamlayacak spor kompleksimizin hizmeti girmesiyle gençlerimiz enerjilerini burada atarak, kötü alışkanlıklardan kurtarılacak. Her yönüyle komplike olan bu yatırımız aydınlık gençlerimizin yetişmesinde önemli rol oynayacak. Spor kompleksimiz eğitimi bütünleştiren ve tamamlayan bir yatırım olarak görüyoruz. Herkese hayırlı olsun" dedi.


Canik'te çok hızlı bir değişim yaşandığına dikkat çeken İl Genel Sekreteri Aslan Karanfil, 2008-2009 eğitim öğretim yılında hizmete girecek olan ve eğitime taze kan katacak eğitim yuvalarını gezdiklerini söyledi. Canik'te yapılan Telekom Lisesi, Fatih Temiz ilköğretim Okulu ve Hasköy Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na 8 derslikli ek binanın yapımlarının önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetişeceğini belirten Karanfil, "Canik'te her alanda olduğu gibi eğitim alanında da çok büyük gelişmeler yaşanıyor. Bu gelişmede belediyemizin gerek yer temini noktasında ve gerekse de okullarımızın çevrelerinin düzenlenmesinde çok büyük katkıları var. Canik'te hükümet, yerel yönetim ve hayırsever vatandaşların işbirliği ile eğitim sorunu çözüme kavuşturulmuş durumda. Özellikle içinde Rehberlik Araştırma Merkezi'nin (RAM) de bulunduğu eğitim kampüsü, Canik'i eğitim alanında güzel yerlere taşıyacak. Bundan kuşkumuz yok. RAM inşaatının ihalesini önümüzdeki günlerde yapacağız" diye konuştu.


Canik Belediyesi tarafından yaptırılan Canik Belediyesi Spor Eğitim Merkezi'nde gezen Karanfil, "Samsun adına gurur verici bir tesis. Eğitim öğretim kurumlarının yanında böyle muhteşem bir tesisin olması, eğitim adına çok güzel bir yatırım. Bu tesis gençlerimizi spor yaparak zinde tutmasının yanı sıra kötü alışkanlıklarına da engel olmuş olacak. Mimarisi ve eğitim yuvalarının yanında olması da ayrı bir önem arz etmektedir. Bu tesisin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve ekibini tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.


Fatih Temiz İlköğretim Okulu'na kayıtların alındığını ve önümüzdeki eğitim öğretime mutlaka yetiştirileceğini belirten İl Milli Müdürü Nevzat İspirli, "Canik'te sadece Fatih Temiz İlköğretim Okulu'nda değil, Canik için prestij önemi taşıyan Telekom Lisesi de eğitim öğretime yetişecek. Canik'te nüfus yoğunluğuna bakılarak yeni eğitim yuvalarının yapılmasını sağlıyoruz. Hasköy Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na yapacağımız 8 derslikli ek binamız buna en güzel örnek teşkil etmektedir. Canik ilçemizde eğitim adına çok büyük gelişmeler yaşanıyor. Bu gelişmelere Canik Belediyesi'nin yaptığı spor kompleksi ise ayrı bir özellik katıyor. Böyle bir tesisin Canik'e ve Samsun'a kazandırılması gurur verici bir olay. Eğitim öğretimini alan öğrencilerimiz bu tesise gelerek, ilgi duyduğu sporu yapma imkanı bulacak. Çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan kurtarmak için bu tür tesisleri yapıp, geleceğimiz olan çocuklarımızın hizmetine sunmalıyız" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2008 Pazar 15:45:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?