2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Karaömeroğlu'ndan köylerde inceleme

VEZİRKÖPRÜ KAYMAKAMI KÖYLERDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Samsun'un Vezirköprü İlçe Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Kuyumcu, Yolpınar ve Kabalı köylerinde yapılan yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Vezirköprü Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı İlker Emirze, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, İlçe Tarım Müdürü Dursun Okur, AK Parti İlçe Başkanı Kemal Yaman, il genel meclis üyeleri ile birlikte köy yollarında yapılan stablize yol çalışmaları ve sanat yapısı çalışmalarını yerinde inceledi.

Devalan köyünde 50 yılda yapılamayan hizmetleri 5 ayda gerçekleştirdiklerini söyleyen Kaymakam Erol Karaömeroğlu "Valimizin talimatı üzerine sizin bulunduğunuz bu bölgede KÖYDES'ten ayrılan bütçenin büyük bir kısmını bu köye ayırdık. Bu sene burada KÖYDES Projesi kapsamında 15 kilometre dozer onarımı, 6 yerde sanat yapısı, 50 kilometrede stabilize yol çalışması yaptık. Yaklaşık 5 aydır bütün araç ve gereçlerimizle bu bölgede çalışıyoruz. 50 yıldır halledilemeyen alt yapı probleminizi bu sene hallettik. Bu yola bu sene 1 milyar lira harcama yaptık. Neredeyse diğer köylerimizi ihmal ettik, bu bölgeye yüklendik, çok şanlısınız" dedi.

Köy okulunun yetersiz olduğunu ifade eden Kaymakam Karaömeroğlu, "Önümüzdeki sene bu birleştirilmiş sınıftan sizi kurtaracağız. Buraya 6 derslikli bir okul yapılması için mücadele edeceğiz" diye konuşurdu.

Devalan İlköğretim Okulu öğretmenlerinden köyde okuma-yazma bilmeyenlerin sayısının 30-35 kişi arasında olduğunu öğrenen Karaömeroğlu, köy muhtarı Abdullah Yılmaz'a okuma-yazma bilmeyenlerin hepsini öğretmenlerimize kursa getireceksiniz. Okuma-yazma bilmediği halde kursa gelmeyenin yeşil kartlarını iptal ederim. Vakıftan yardım yapmam, okulu da yapmam. Onun için bu kursa katılacaksınız ve okuma-yazmayı öğreneceksiniz. Tek tek insanları toplayacaksın, gelmeyenler olursa bana bildireceksin. Biz bu kadar hizmet yapacağız. Siz de bu kurslarımıza katılacaksınız" şeklinde konuştu.

VEZİRKÖPRÜ KAYMAKAMI KÖYLERDE İNCELEMELERDE BULUNDU
VEZİRKÖPRÜ KAYMAKAMI KÖYLERDE İNCELEMELERDE BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2009 Cumartesi 19:15:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?