4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Karısını yaktıran adama müebbet hapis

Samsun’da, bir kadını yakarak öldürdüğü iddia edilen katil zanlısı Resul Taşkara ile olayı azmettirdiği iddia edilen ölen kadının kocası Adem Kalaycı’nın müebbet hapisleri istendi.

Edinilen bilgiye göre olay, merkeze bağlı Karakavuk Köyü Kırıkdere mevkiinde 7 Şubat 2003 günü meydana geldi. Gülay Kalaycı (28), oğlu Kerem Kalaycı (6) ile birlikte SSK Samsun Bölge Hastanesi önünden kaçırıldıktan sonra Karakavuk Köyü’nde üzerine gazyağı dökülüp yakılarak öldürüldü.

Katil zanlıları, annesini öldürdükleri çocuğu, Tekkeköy İlçesi Kirazlık mevkiindeki sanayi sitesine bırakarak kayıplara karıştı. Cinayet olayından 8 ay sonra katil zanlısı olarak gözaltına alınan Resul Taşkara (30) ve ölen kadının kocası Adem Kalaycı (31) tutuklandı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada maktulün kocası, karısını kendisinin öldürmediğini belirterek, suçsuz olduğunu söyledi. Daha önceki duruşmalarda 6 yaşındaki Kerem Kalaycı, annesini yakarak öldürenin Resul Taşkara olduğunu teşhis etti. Adem Kalaycı’nın 11 yıl evli kaldıktan sonra 2 yıl önce boşandığı ancak birlikte yaşadığı Gülay Kalaycı’yı öldürmesi için Resul Taşkara’ya 10 milyar lira para karşılığında tuttuğu ve bu paranın 5 milyar lirasını peşin, diğer yarısını ise olaydan sonra vermek üzere anlaştığı öğrenildi. Bugünkü duruşmaya Ordu Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulanan katil zanlısı Resul Taşkara, katılmadı.

Cumhuriyet savcısı, delillerin toplanması üzerine davayla ilgili mütalaasını açıkladı. Savcı, katil zanlısı Resul Taşkara’yı Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 450 / 4 maddesi gereği, Adem Kalaycı’yı ise TCK 64/1 maddesi gereği cinayeti azmettirmek ve suça iştirak suçundan olmak üzere her ikisinin de müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Duruşma, Resul Taşkara’nın son ifadesinin alınması ve karar verilmek üzere ertelendi.

samsun
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 16:47:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?