2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Karla mücadele 24 saat sürüyor

Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, karla mücadele çalışmalarında bugüne kadar toplam 6 bin 796 kilometrelik yolu ulaşıma açtıklarını belirterek, "Toplam 699 köye ulaşım sağlandı" dedi.


Samsun'da aralıklarla etkili olan kar yağışlarının ardından bembeyaz bir örtüye bürünen köylerdeki kar mücadelesi tüm hızıyla devam ediyor. Sorumluluklarındaki tüm köy yollarının açık tutulması, vatandaşların rahat ve huzur içinde gidip gelmelerini sağlamak amacıyla bütün ekipleriyle gece-gündüz koordineli bir şekilde çalıştıklarını dile getiren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, il merkezi ve ilçelerde karla mücadele edebilmek için bütün İl Özel İdaresi araç ve personelleriyle her zaman teyakkuzda bulunduklarının altını çizdi.


İl genelinde 40 ekip, 37 greyder, 20 dozer, 22 yükleyici, 20 binek araç ve yaklaşık 156 personelle karla mücadelede başarılı çalışmalar yaptıklarını belirten Karanfil, "Kar mücadelesi çalışmalarında bugüne kadar toplam 6 bin 796 km'lik kar mücadelesi yaptık. Bununla birlikte 699 köy yolu ulaşıma açıldı. Kısa zamanda bu kadar iş yapması takdire şayandır.

Taşımalı sistem okulların bulunduğu köy yollarında eğitimin aksamaması için ilçe kaymakamlarımıza, kar yağışı altında soğuk nedir bilmeden gece-gündüz mesai yapan özellikle gizli kahraman olan personellere, iş makinesi ile operatör şoförlerine başlarında bulunan her düzeydeki sorumlu amir ve müdürlerimize, karla mücadelede gösterdikleri başarıdan dolayı teşekkür ediyorum. Karla mücadelemiz aralıksız devam edecek. Köylü vatandaşlarımız rahat olsun, onları kesinlikle mağdur etmeyeceğiz" diye konuştu.


Merkez Şenyurt Köyü Muhtarı Ali Akman, "Bizleri kışın ağır şartlarında mahrum bırakmayan İl Özel İdare yetkili ve çalışanlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu. Akman, kar yağdığı andan itibaren ekiplerin gece-gündüz yoğun bir şekilde çalışıp yollarını açtıklarını, okula giden öğrencilerinin, mağdur olmadığını, hizmetlerinden ve fedakarlıklarından ötürü milletin hayır duasını yetkililerin aldığını ifade etti

İha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 16:25:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?