4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Karla mücadele nefes kesti

NEFES KESEN KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kapalı köy yollarını açma çalışmalarını sürdüren İlçe Özel İdare ekipleri, yolda mahsur kalan 20 vatandaşı kurtardı.

Yoğun kar nedeniyle kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdüren İlçe Özel İdare ve Vezirköprü Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri, kar kalınlığının 1.5 metreye ulaştığı Taşlıyük, Kuşcular, Büyük Kale bağlantı yollarını ulaşıma açtı. Köylüler, iki gündür yollarının kapalı olduğunu 24 saattir de elektriklerinin olmadığını söyledi.

Ekiplerin başında çalışmaları yakından takip eden İlçe Özel İdare Müdürü Zeki Kurt, kapalı bulunan köy yollarının açılması için gece-gündüz çalıştıklarını ifade ederek, kapalı bulunan 40 köyün yolların açılması için yoğun bir şekilde sergilediklerini dile getirdi.

Bu arada, Sivas'tan bir minibüs ve iki otomobille yola çıkarak köylerine dönen 20 vatandaşın Başalan, Duruçay, Büyük Kale köyü grup yolu üzerinde bulunan Kumcuaz mevkisinde mahsur kaldığı ihbarı geldi. Ekipler yolda kalan vatandaşları kurtarmak için kapalı bulunan Büyük Kale, Başalan yolunda yoğun kar ve tipiye rağmen 2 saatlik yoğun uğraş sonunda mahsur kalan vatandaşlara ulaştı. 6 saattir yolda mahsur kaldıklarını söyleyen Kurtca Akdağ, "Ekipler gelmeseydi perişan olduyduk" dedi.

Yolda kalan bazı vatandaşlar ise telefonla yakınlarını arayarak mahsur kaldıklarını, ekipler tarafından yolun açılmasını beklediklerini söyledi. Özel İdare ve Köylere Hizmet Götürme Birliği araçlarının yoğun çalışmaları sonunda mahsur kalan vatandaşlar araçlarıyla birlikte köylerine götürüldü.

Ekipler mahsur kalan vatandaşları köylerine bıraktıktan sonra kapalı bulunan Büyük Kale, Kovalı köyü yolundaki çalışmalarının ardından gece geç saatlerde ilçeye döndüler. Kapalı köy yollarındaki çalışmaların devam edeceği bildirildi.

NEFES KESEN KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI
NEFES KESEN KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI
NEFES KESEN KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2010 Salı 09:29:05
Güncelleme :14 Aralık 2010 Salı 09:53:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?