6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Karla mücadelenin bilançosu ağır

Samsun İl Özel İdaresi, ağır geçen kış şartlarında verdiği karla mücadelenin bedelini 5 milyon 794 bin YTL olarak belirledi.

Bu yıl etkisini daha çok gösteren ve diğer yıllara oranla daha çok kar yağışı alan Samsun'da tipi şeklindeki kar yağışlı günler geri bırakılırken, merkez dahil Alaçam, Asarcık, Ayvacık, Bafra, Çarşamba, Havza, Kavak, Ladik, 19 Mayıs, Salıpazarı, Tekkeköy, Terme, Vezirköprü ve Yakakent ilçelerindeki 945 köyde 1 kar makinesi ve 31 greyder olmak üzere 32 ekiple günler süren çalışmalar yapıldı.

Çeşitli kurumlarla yardımlaşmalı yürütülen çalışmalarda 8 bin 254 kilometrelik köy yolundaki karla mücadelede akaryakıt, makine, personel, işçilik dahil olmak üzere toplamda İl Özel İdaresi’ne 5 milyon 794 bin 308 YTL maliyet ortaya çıktı.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, başarılı bir karla mücadele çalışması yapıldığını, kapanan köy yollarının personelin özverili bir şekilde gece-gündüz demeden yaptığı çalışmalarla tamamlandığını söyledi. Aşırı kar yağışı nedeniyle çalışmaların maliyetinin de artığını ifade eden Karanfil, doğa şartlarının oluşturduğu zorluk dışında, sorunsuz bir karla mücadele verdiklerini kaydetti.

Karanfil, çeşitli kurumlarla yardımlaşma yaptıklarını, bölge ayrımı yapmadan teçhizat paylaşımı yapılarak karla mücadelede örnek bir çalışma sergilendiğini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 14:31:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?