5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Karnında 'Pens' unutulan hasta komada

Amasya Devlet Hastanesi'nde 3 yıl önce ameliyat edilen hastanın karın bölgesinde (batın) 'pens' unutulduğu teşhisi şaşırttı.
 
Bu teşhisle Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen ve ameliyat masasına yatan hastanın karın bölgesinden pensin çıkarıldığı, ancak hastanın ameliyat sonrası bir türlü komadan çıkamadığı belirtildi.
 
İddiaya göre, Amasya'nın Sarıalan köyünden 1 çocuk babası 63 yaşındaki Mahmut Yıldız, 3 yıl önce karın ağrıları, hazımsızlık, şişkinlik, ekşime, yanma gibi sindirim sistemine ait yakınmalarla Amasya Devlet Hastanesi'ne gitti. Yeşil Kart'lı hasta, o tarihte Amasya Devlet Hastanesi'nde çalışan doktor tarafından karın bölgesinde taş olduğu teşhisiyle ameliyat edildi.
 
Ameliyat yapıldıktan 3 yıl sonra Ramazan Bayramı'nın 3. günü şiddetli ağrılarla Turhal Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mahmut Yıldız, karnında safra kesesi bölgesinde yabancı cisim bulunduğu teşhisiyle Amasya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Amasya Devlet Hastanesi'nden de yabancı cisim (cerrahi pens) teşhisiyle Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Mahmut Yıldız, Genel Cerrahi Servisi'ne kaldırıldı. Prof. Dr. Kenan Erzurumlu tarafından ameliyat edilen Mahmut Yıldız'ın, ameliyat sonrası koma halinin devam ettiği ifade edildi.
 
Mahmut Yıldız'ın refakatçisi yeğeni 50 yaşındaki İsmail Yıldız, amcasının 3 yıl önce Amasya'da yapılan ameliyatında vücudunda pens unutulduğunun belirlendiğini ve OMÜ'de ameliyat edildiğini dile getirerek, "Başarılı bir ameliyat geçirdi. Ameliyat eden profesör Kenan Erzurumlu, yabancı cismin alındığını söyledi. Amcamın filminde de pens bariz bir şekilde görülüyor" dedi.
 
Bu arada, Mahmut Yıldız'ın diyabet hastalığının yanı sıra tansiyon, kolesterol, kalp yetmezliği rahatsızlıklarının bulunduğu öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 16:49:11
Güncelleme :4 Kasım 2006 Cumartesi 10:09:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?