6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Karnından 8 kiloluk ur çıktı

Samsun’un Çarşamba İlçesi'nde karın ağrısı şikayetiyle Çarşamba Devlet Hastanesi’ne başvuran 63 yaşındaki Emine Bulgur’un karnından ameliyatla 8 kilo ağırlığında ur çıkarıldı.

Çarşamba'ya bağlı Hürriyet Beldesi’nde oturan 5 çocuk 20 torun sahibi Emine Bulgur, karın ağrısı ve nefes darlığı şikayeti ile Çarşamba Devlet Hastanesi’ne başvurdu.

Çekilen röntgen filminde Bulgur'un karın kısmında büyük bir kütle tespit edildi, yapılan tetkikler sonunda ameliyata alındı. Dr. Yunus Öztürk tarafından gerçekleştirilen ve 2 saat süren operasyonda Bulgur'un karnından 8 kilo ağırlığında ur çıkarıldı.

Ameliyat sonrasında tüm ağrılarının geçtiğini anlatan Emine Bulgur, 15 yıl boyunca karın ağrısı çektiğini belirterek, “Bazı doktorlara gittim. Ancak ağrılarıma çare bulunamadı. Çarşamba’da gittiğim doktorlar ise yaptıkları tetkiklerde karnımda kitle olduğunu, ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Bende kabul ettim. Karnımdan 8 kilo ağırlığında ur çıkarıldığını öğrenince de şoke oldum. 15 yıldır bu urla yaşamışım” dedi.

Dr. Yunus Öztürk ise, “Ameliyat sırasında hastanın karnındaki kitleyi görünce biz de şaşırdık. Yağ birikintisinden ibaret olan bu kitle hayati tehdit edecek bir unsur değil. Ancak hasta da şiddetli ağrılara neden olur” diye konuştu. Dr. Öztürk, Emine Bulgur’un ameliyattan sonra 55 kilodan 47 kiloya düştüğünü de söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2008 Pazar 12:02:43
Güncelleme :7 Aralık 2008 Pazar 17:43:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?