6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Karpuzlara hayran kaldı

Bafra Belediyesi tarafından düzenlenen 12. Kavun ve Karpuz Yarışması büyük ilgi gördü.Yarışmayı izleyen sanatçı Petek Dinçöz, Bafra karpuzlarına hayran kaldı. 

Asırlık Büyük Parkı'nda gerçekleştirilen yarışmaya 30 kavun, 43 karpuz üreticisi katılırken, değerlendirmeyi de 6 kişilik jüri yaptı. Yarışmada, kavun ve karpuzların kabuk kalınlığını, meyve etinin rengi, büyüklüğü, tadı ve şekli dikkate alındı. Karpuz yarışmasında Koruluk köyünden Muhittin Ayfer birinci, Karpuzlu köyünden Burhan Balta ikinci, Fener köyünden Ali Rıza Kaynak üçüncü oldu. Kavun yarışmasında ise Koşu köyünden Mehmet Karadeniz birinci, Karpuzlu köyünden Salih Güven ikinci ve Koşu köyünden  Eyüp Erkan üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. 

Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, Bafra'nın Türkiye'nin en verimli ovası üzerinde kurulduğunu ve bu ovada yetiştirilen kavun ve karpuzların lezzetli olduğunu belirterek, yarışmayla çiftçiye moral motivasyon verildiğini de dile getirdi. En hızlı karpuz yeme yarışmasında ve en hızlı karpuz kesme yarışmasında ilk üçe giren yarışmacılara Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, Bafra İlçe Jandarma Komutanı Şahin Kocaköse ve Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rızvan Aksoy, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait  Karagöl tarafından çeyrek altın takdim edildi. Kavun- Karpuz yarışmasını izlemeye gelen sanatçı Petek Dinçöz, Bafra kavun ve karpuzlarının kaliteli ve ihracata yönelik olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 19:39:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?