2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kasabın cezası kesinleşti

Samsun'da üniversite öğrencisi genç kızın boğazını keserek ağır yaralayıp tecavüze kalkışan kasap yeniden yangılandı ve aynı cezayı aldı.

Olay, yaklaşık 4.5 yıl önce Sarıışık köyünde gece saat 24.00 sıralarında meydana gelmişti. Olay zamanında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi olan F.M.'yi (21) okul çıkışı evine giderken takip edip dolmuştan inip evine giderken yolunu keserek boğazından bıçakla yarayıp tecavüze kalkıştığı için tutuklanan Hakan D.(29), 1.5 yıl önce yargılandığı mahkeme tarafından cinsel istismar suçundan 12 yıl, bıçakla yaralama suçundan 6 yıl ve bıçak taşımak suçundan da 3 ay olmak üzere toplam 18 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi kasap Hakan D.'ye verilen cinsel saldırı suçundan 12 yıl hapis cezasını ve bıçak suçundan 3 ay hapis cezasını onadı. Ancak Yargıtay, Hakan D.'nin "Cinsel suçu işlemek suçundan öldürmeye teşebbüs" suçundan yeniden yargılanıp bu suça göre ceza verilmesini talep ederek dosyayı Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Yeniden hakim karşısına çıkan Hakan D., öldürmeye teşebbüs suçundan 15 yıl hapis cezası aldı.

Ancak, mahkeme heyeti kazanılan hak olduğu için 15 yıl hapis cezasını daha önce verdiği 6 yıl hapis cezasına indirdi. Yeniden yargılama sonucunda, Hakan D.'ye daha önce verilen ceza değişmedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2013 Cuma 16:36:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?