2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kaşçı Vezirköprü'yü temsil edecek

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, Atatürk'ün 19 Mayıs 1919’da Samsun'a çıkışının 90. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Ortaöğretim Okulları Arası Kompozisyon Yarışması’nda Kız meslek Lisesi 10/A Sınıfı öğrencisi Esra Kaşcı birinci oldu.


Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşuna ve büyük zafere giden tarihsel sürecin başlangıcı olması nedeniyle Atatürk'ün Samsun’a çıkışının 90. yılı etkinlikleri çerçevesinde ortaöğretim öğrencileri arasında "Kurtuluşun İlk Adımı Samsun" konulu ödüllü kompozisyon yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Arslan ve Şube Müdürü Selim Kurtoğlu başkanlığında yapılan inceleme sonucunda, Kız Meslek Lisesi öğrencisi Esra Kaşcı birinci seçilerek Vezirköprü’yü temsil etmeye hak kazandı.


Türkiye genelinde il birincileri olan öğrencilerle beraber Samsun’a mahsus olmak üzere ilçe birincileri olan öğrenciler, Ankara ve İstanbul’da yapılacak olan 90. yıl anma ve kutlama etkinliklerine ilçelerini temsilen katılacaklar. 15 Mayıs 2009 günü Anıtkabir ve TBMM’de yapılacak olan ödül törenine katılacak öğrenciler, aynı gün İstanbul’a geçecekler. Öğrenciler, "Samsun Feribotu" ile deniz yolculuğuyla İstanbul’dan Samsun'a gelecekler.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 19:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?