6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

KASİF gençleri istihdama kazadırıyor

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu'nun (KASİF), Satış ve Pazarlama Elemanlığı Kursu'nu tamamlayan 15 genç istihdama katılmaya başladı.

KASİF ile İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Samsun'da gerçekleştirilen ve 4 ay süren 'Satış ve Pazarlama Elemanlığı Kursu' tamamlanarak mezun olan 15 kişiden 6'sı işe yerleştirildi. KASİF Başkanı Osman Reis, satış ve pazarlama konusunda 2 ay teorik ve 2 ay da pratik olmak üzere toplam 4 ay süren meslek kursunu başarıyla tamamlayanların vakit kaybetmeden işe yerleştirildiğini söyledi.

KASİF'in işsizlikle mücadelede önemli bir misyon üstlendiğini ifade eden Reis, "İşsizliğin hat safhada yaşandığı Samsun, Amasya, Merzifon, Suluova, Tokat, Turhal, Ordu, Fatsa, Trabzon ve Rize'de de istihdam garantili meslek eğitimi kurslarını başarıyla neticelendirdik. Kriz nedeniyle işçi çıkaran işletmelerin farkında olmadan kendi bindiği dalı kendileri kesiyor. Özellikle kalifiye elemanları ne pahasına olursa olsun bu dönemde elde tutmaları gerekir" dedi.

Global krizin etkisinin hissedildiği dönemde şirketlerin en büyük hedefinin mevcut müşterilerini elde tutmak, yeni müşteri kazanmak olduğunu hatırlatan Reis, bunu başarmanın yolunun da, satış teknikleri konusunda yeterli ölçüde bilgi ve beceriye sahip satış temsilcilerine sahip olmak ve onları elinde bulundurmaktan geçtiğine dikkat çekti. Reis, AB tarafından onaylanan yeni bir proje ile de Samsun ve Trabzon'da toplam 90 işsiz kişiye Dış Ticaret ve Proje Uzmanlığı Kursu vereceklerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 16:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?